Gemeente Amsterdam

College benoemt Raad van Toezicht Stedelijk Museum 7 januari 2004 - Martijn de Greve
In vervolg op de benoeming van Rijkman Groenink (ABN-AMRO) tot voorzitter van de Raad van Toezicht van het Stedelijk Museum, heeft het college van B&W, op voordracht van de heer Groenink en de museumdirectie, de overige leden van deze Raad benoemd. Dit zijn:
Yoeri Albrecht (1967), historicus en kunsthistoricus, redacteur bij Vrij Nederland, radio- en televisiepresentator en -producent. Hans Andersson (1946), socioloog en organisatiedeskundige, vennoot bij Andersson Elffers Felix bv*.
Jacobina Brinkman (1966), partner bij KPMG Accountants. Jan Dibbets (1941), beeldend kunstenaar.
Marry de Gaay Fortman (1965), advocaat en partner bij Houthoff Buruma in Amsterdam (secretaris).
Mária Hlavajová (1971), cultuurwetenschapper, artistiek directeur BAK
- basis voor actuele kunst, Utrecht.
Els van der Plas (1960), kunsthistoricus, directeur Prins Claus Fonds Den Haag.
Het college meent dat hiermee een naar expertise gevarieerd bestuur is samengesteld op basis van het eerder door het college vastgesteld profiel. Bij de samenstelling is ook gezocht naar een evenwicht tussen ervaring en jong talent.
De Raad van Toezicht staat de directie van het museum bij tijdens het proces van verzelfstandiging en bij het bepalen van de directiestructuur en de invulling daarvan. Als de verzelfstandiging een feit is, zal de Raad het stichtingsbestuur van het museum vormen en zijn definitieve samenstelling krijgen.

*Het bestuurslidmaatschap van Hans Andersson, voorgedragen door de Ondernemingsraad van het museum, wordt op het moment van verzelfstandiging geëffectueerd.
Op zeer korte termijn zal de Raad van Toezicht de bestuursleden van een afzonderlijke stichting die de verwerving van sponsorgelden ter hand gaat nemen, benoemen.

© Gemeente Amsterdam