Gemeente Amsterdam

"My story" verhalen verbeeld
7 januari 2004 - Johanneke Helmers
Hoewel de manier waarop verhalen verteld en verbeeld worden verandert, heeft het verhaal niet aan kracht ingeboet. De tentoonstelling "My Story" verhalen verbeeld in het Nederlands Instituut voor Mediakunst laat verschillende manieren zien waarop kunstenaars een verhaal visualiseren. Multiple screens, spatial montage en interactieve benaderingen. Op een persoonlijke, indringende en fantastische wijze vertellen de kunstenaars verhalen over mensen en hun leven. Hierbij staan de definities van realiteit ter discussie.

Deelnemende kunstenaars: Emmanuelle Antille, Susanne Berkenheger, Persijn Broersen & Margit Lukács, Olia Lialina, Shahryar Nashat, Jogchem Niemandsverdriet, Tabaimo.

verder vertellen

dinsdag 13 januari
aanvang 20.30 uur Entree 3,50/2,50

In tegenstelling tot de traditionele lineaire vertelling worden zowel binnen de beeldende kunst als in films, in televisieprogramma's, in reclame, in videoclips en games verschillende verhaallijnen door elkaar gebruikt en tegelijkertijd verbeeld. Maar in hoeverre is de manier waarop verhalen verteld en/of verbeeld worden werkelijk veranderd? Deze en andere vragen zullen Maria Barnas (Rietveld Academie, freelance schrijver), Klaas Kuitenbrouwer (Mediamatic) en Femke Wolting (Submarine) aan de hand van presentaties en discussie becommentariëren en van voorbeelden voorzien.

Reserveren: receptie@montevideo.nl

© Gemeente Amsterdam