Ingezonden persbericht

Tabaksblatt neemt collectezuilen Schiphol in ontvangst

Schiphol steunt War Trauma Foundation

SCHIPHOL, 20040105 -- Op donderdag 8 januari 2004 worden op Schiphol nieuwe collectezuilen in gebruik genomen. Schiphol-directeur Gerlach Cerfontaine zal de zuilen overdragen aan de voorzitter van War Trauma foundation, Morris Tabaksblat. De opbrengst van de zuilen, waarin Schipholreizigers bijvoorbeeld hun overbodige buitenlandse valuta kunnen deponeren, gaat naar War Trauma foundation. Wij nodigen u van harte uit om bij de overdracht aanwezig te zijn.


Datum: 8 januari 2004
Tijdstip: 13.30 - 15.00 uur
Plaats: Schiphol

Programma
13.30 uur Ontvangst bij de 'Centraal Uitgifte en Inname Punt'- balie
14.00 uur Overdracht van de collectezuilen, speech Cerfontaine
14.10 uur Reactie Tabaksblat
14.20 -15.00 uur Gelegenheid voor het stellen van vragen
15.00 uur Einde

Locatie
De ontvangst vindt plaats bij de 'Centraal Uitgifte en Inname Punt'- balie in de verbindingsgang tussen Vertrekhal 2 en Vertrekhal 3. Omdat de bijeenkomst plaatsvindt achter de paspoortcontrole, dient u in bezit te zijn van een geldig paspoort en een geldige perskaart, en deze te kunnen tonen.

War Trauma foundation ondersteunt hulpverleners bij het geven van psychische hulp aan getraumatiseerde slachtoffers van oorlog en georganiseerd geweld. In Nederland is sinds de Tweede Wereldoorlog veel expertise opgebouwd op het gebied van traumahulpverlening. Deze kennis wordt binnen WTF gebundeld in de Wetenschappelijke Adviesraad. WTF zet deze expertise in voor de traumaslachtoffers in de huidige oorlogsgebieden en geweldshaarden.
WTF wordt door diverse Nederlandse bedrijven, stichtingen en particulieren gesteund.


De collectezuilen in de Schipholterminal vormen het startsein van een campagne om het werk van WTF onder de aandacht van bedrijven in de Schipholregio te brengen. Daarnaast start WTF deze maand een massamediale campagne op radio, TV en in de geschreven pers om haar naam en werk bij het grote publiek bekend te maken.

Elk jaar biedt Schiphol een ander goed doel de mogelijkheid gebruik te maken van de collectezuilen. In 2003 was dit het Nelson Mandela Kinderfonds. Op 8 januari zal een cheque ter waarde van het opgehaalde bedrag aan dit fonds worden overhandigd.

Wij zien u graag bij de ingebruikname van de nieuwe zuilen. In verband met registratie verzoeken wij u ons uiterlijk 7 januari om 16.00 uur te laten weten of u aanwezig zult zijn door middel van de bijgevoegde antwoordstrook.Hebt u nog vragen, dan kunt u terecht bij Maurits Cohen, directeur War Trauma foundation,
tel. 020 - 6438 538 of 06 - 2297 8763.


Met vriendelijke groet,

Maurits Cohen
directeur War Trauma foundation


Antwoordformulier

Overdracht Cerfontaine - Tabaksblat van nieuwe collectezuilen Schiphol aan War Trauma foundation


Datum: Donderdag 8 januari 2004
Locatie: Schiphol

Programma:
13.30 uur Ontvangst bij de 'Centraal Uitgifte en Inname Punt'- balie
14.00 uur Overdracht van de collectezuilen, speech Cerfontaine
14.10 uur Reactie Tabaksblat
14.20 -15.00 uur Gelegenheid voor het stellen van vragen
15.00 uur Einde


O Ja, ik kom op 8-1-2004 naar Schiphol


Afzender:

Naam:

Medium:

E-mail:


S.v.p z.s.m. faxen naar: 020 - 647 45 80

T.a.v. War Trauma Foundation




Ingezonden persbericht