Ingezonden persbericht

Digitaal loket overheid 20.000 keer per week geraadpleegd

AMSTERDAM, 20040108 -- Het Overheidsloket, het digitale loket van de overheid op www.overheid.nl, wordt wekelijks zo'n 20.000 keer geraadpleegd. Dit blijkt uit cijfers van de beheerder, E-Grant Publishing uit Amsterdam. Het Overheidsloket is onderdeel van de website Overheid.nl, die per week ongeveer 80.000 bezoekers trekt.


Het loket is in april 2003 gelanceerd en omvat meer dan 2.500 producten en diensten van overheden. Hiermee levert het Overheidsloket een belangrijke bijdrage aan de verbetering van de dienstverlening van de overheid aan haar burgers. Onlangs is door ICTU, ICT-uitvoeringsorganisatie van en voor overheden, besloten dat het beheer van het Overheidsloket ook de komende jaren ligt bij E-Grant Publishing uit Amsterdam.

Het Overheidsloket op www.overheid.nl
Het Overheidsloket is een belangrijk instrument in het kader van de huidige kabinetsdoelstellingen. Zoals onlangs geformuleerd in het Actieprogramma Andere Overheid moet in 2007 65% van de publieke dienstverlening via internet verlopen.

Het Overheidsloket heeft een doorverwijsfunctie en is bedoeld voor burgers én bedrijven. Alle diensten van de rijksoverheid die een wettelijke basis hebben, zijn in het Overheidsloket opgenomen en gekoppeld aan de instantie die de dienst uitvoert. Deze diensten lopen uiteen van subsidies, belastingen en uitkeringen, tot vergunningen, meldingsplichten en inzagenmogelijkheden. In het Overheidsloket zijn - naast een beschrijving van de dienst - onder meer de desbetreffende voorwaarden, aanvraagprocedure, uitvoerende instantie, deeplinks en formulieren opgenomen.

In opdracht van ICTU heeft E-Grant - samen met communicatie adviesbureau Schoep & Van der Toorn en internetbouwer OOiPtech - in 2003 het Overheidsloket opgeleverd. Het Overheidsloket maakt deel uit van Overheid.nl, de portal van de overheid. ICTU heeft onlangs besloten dat E-Grant het beheer van alle producten en diensten in het Overheidsloket ook de komende twee jaar uit zal voeren.

Over E-Grant Publishing
E-Grant Publishing is gespecialiseerd in elektronische dienstverlening door overheden (e-government). E-Grant levert ook diverse producten en diensten op het gebied van overheidsinformatie. Bijvoorbeeld het via inter- of intranet aanbieden van informatie over subsidies, belastingen en vergunningen. Voor overheden en bedrijven heeft E-Grant verschillende digitale loketten gerealiseerd, zoals het Overheidsloket op www.overheid.nl en Loket Amsterdam op www.amsterdam.nl. E-Grant werkt vanuit de visie dat digital publishing - publiceren via internet - de toekomst heeft. Meer informatie kunt u vinden op www.e-grant.nl.



Ingezonden persbericht