Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (8/1)

Oosterhout, donderdag 8 januari 2004

Arrestatie na bedreigen ex-vrouw
DONGEN: De politie arresteerde op woensdag 7 januari een 33 jarige inwoner van Dongen. De man wordt verdacht van bedreiging van zijn ex-vrouw eerder op die dag. De verdachte had zich in de middag vervoegd bij het werk van zijn ex-vrouw alwaar hij haar met de dood bedreigde. De politie pakte de man later op in zijn woning. Bij zijn aanhouding werden in de woning van de verdachte een aantal gasvuurwapens in beslag genomen. De man legde een bekennende verklaring af. Hij kreeg een dagvaarding en is na afloop van het onderzoek weer in vrijheid gesteld.

Politie pakt automobilist op voor rijden onder invloed DONGEN:Op de Gaarde in Dongen werd een 43-jarige Dongenaar door de politie gearresteerd omdat de man onder invloed in zijn auto reed. De man vestigde de aandacht op zichzelf door met hoge snelheid door Dongen te rijden. Bij een controle roken de agenten de lucht van alcohol. In het politiebureau onderging de man een ademanalyse, wat een uitslag van 280 ug/l. opleverde. De man kreeg een rijverbod en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Dit feit vond plaats op donderdag 8 januari omstreeks 00.30 uur.

Aanhouding na geluidsoverlast
RAAMSDONKSVEER: Op donderdag 8 januari arresteerde de politie een 34-jarige inwoner van Raamsdonksveer. De man veroorzaakte opzettelijk geluidsoverlast voor zijn buren. Na klachten over geluidsoverlast stelde de politie vast dat de stereo-installatie daadwerkelijk luide muziek produceerde. In woning was verder niemand aanwezig. De politie heeft de woning uiteindelijk betreden door een ruitje kapot te maken. In de woning stond een geluidsinstallatie opgesteld, waarvan de volumeknop voluit stond. De stereo was aangesloten op een tijdschakelaar. De politie nam de geluidsinstallatie in beslag. Later op de dag is de verdachte gearresteerd. Hij is in verzekering gesteld.

Man aangehouden vanwege openstaande boetes
WASPIK: Op de parkeerplaats aan de A59 trof de politie donderdagnacht 08 januari omstreeks 02.20 uur, een 49-jarige Bossenaar aan. Bij controle bleek hij nog een groot aantal boetes open te hebben staan. Omdat hij die boetes niet direct kon betalen is hij ter plaatse aangehouden en vervolgens ingesloten. Tevens werd zijn auto getakeld en buiten gebruik gesteld.

Diefstal autoambulance
WAALWIJK: Vanaf de Wilgenweg is afgelopen nacht een autoambulance, merk Mercedes Benz, kleur rood en voorzien van het kenteken VV-BS-17, gestolen. De politie nam een aangifte op van de gedupeerde eigenaar en signaleerde de auto internationaal als gestolen voertuig. De diefstal is gepleegd op donderdag 8 januari tussen 00.15 en 07.45 uur.

Winkeldief betrapt
SPRANG-CAPELLE: Winkelpersoneel van een supermarkt droeg woensdagmiddag 7 januari een 58-jarige man over aan de politie. De man werd verdacht van winkeldiefstal. Uit het politieonderzoek dat volgde bleek dat de man levensmiddelen ter waarde van 1,99 had gestolen uit de winkel. De man bekende dit feit tijdens het verhoor. Verder bleek dat het niet de eerste keer was. De man kreeg daarom geen bekeuring maar moet op 20 februari a.s. voor de rechter verschijnen.

Autogordelcontrole
DORST: Op de Spoorstraat in Dorst hielden agenten op woensdag 7januari tussen 14.00 en 15.30 uur een autogordelcontrole. Er zijn 40 voertuigen gecontroleerd. Acht automobilisten kregen een bekeuring van 40,- voor het niet dragen van gordel. Een bestuurder kreeg proces- verbaal omdat hij zijn rijbewijs niet kon tonen.

Buit van auto-inbraak snel weer teruggevonden
OOSTERHOUT: Op dinsdag 6 januari werd tussen 15.30 en 19.00 uur ingebroken in een geparkeerde personenauto (grijze Citroën C5). Dat gebeurde in de Karolusstraat. De nog onbekende dader sloeg een portierraam in en ging er vandoor met een tas en laptop. De volgende dag is de buit teruggevonden in de Souvreinstraat in Oosterhout. De dief had de spullen achtergelaten nabij een elektriciteitshuisje. De eerlijke vinder informeerde de politie, waarna de computer en andere spullen werden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Bron: Jeroen Steenmeijer