Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (8/1)

Bergen op Zoom, donderdag 8 januari 2004

Politie houdt snelheidscontrole

DINTELOORD: Op woensdag 7 januari hield de politie een snelheidscontrole op de Steenbergseweg. De controle vond plaats in de vroege middaguren, tussen 13.30 en 15.15 uur. Van de 593 passanten overtraden er 83 de maximaal toegestane snelheid van 50 km/u die ter plaatse is toegestaan; de hoogst gemeten snelheid 83 km/u. De overtreders krijgen op korte termijn thuis bericht van de politie.

Politie bekeurt voor veroorzaken van geluidsoverlast

SINT WILLEBRORD: Een 52-jarige inwoner van Sint Willebrord mocht in de nacht van woensdag op donderdag omstreeks 2.00 uur van de politie een bekeuring in ontvangst nemen voor het veroorzaken van geluidsoverlast aan de Gagelrijzen. Toen de politie terplaatse ging, was het geluid van de muziekinstallatie van de man al duidelijk op straat te horen. De man is een proces-verbaal aangezegd en kreeg tevens de belofte van de politie dat de installatie in beslag genomen zal worden, wanneer hij hiermee nogmaals overlast veroorzaakt.

Verlichtingscontrole

RUCPHEN: Door de politie van team Rucphen werd woensdag in de avonduren op diverse lokaties in de gemeente een verlichtingscontrole gehouden onder automobilisten. In totaal werd voor negen weggebruikers een bekeuring uitgeschreven voor het onjuist voeren van mistverlichting. Het kwam hen op een boete van 65 euro te staan.

Twee gewonden ten gevolge van kop-/staartaanrijding

ROOSENDAAL: Donderdagmiddag deed zich kort voor 16.00 uur op de Antwerpseweg in de rijrichting Nispen een kop-/staartaanrijding voor, waarbij twee mannen gewond raakten. Een automobilist uit Roosendaal moest zijn auto kort na een flauwe bocht, door pech, noodgedwongen gedeeltelijk op de linkerweghelft tot stilstand brengen. Een automobiliste uit Essen die korte tijd later op dezelfde weghelft de stilstaande auto naderde, zag deze te laat en reed, vermoedelijk met de ter plaatse geldende maximum snelheid van 100 km/u, achterop deze auto. De 27-jarige bestuurster van de achteropkomende auto raakte lichtgewond, maar de 21-jarige bestuurder van de auto met pech kwam er minder fortuinlijk vanaf. Hij moest door de brandweer uit zijn benarde positie worden bevrijd en werd per ambulance overgebracht naar het Sint Franciscusziekenhuis. Politiemedewerkers van de Unit Forensisch en Technisch Onderzoek hebben direct na het ongeval een onderzoek ingesteld.

Politie houdt verlichtingscontrole onder fietsers

ROOSENDAAL: De politie hield woensdagmorgen tussen 7.15 en 8.30 uur een verkeerscontrole aan de Stationsstraat, die was gericht op het aanpakken van het fietsen zonder deugdelijke verlichting. Maar liefst 45 passanten werd door de politie een bekeuring van 25 euro opgelegd, omdat zij ondanks de duisternis geen voor- of achterlicht voerden. Een jongeman probeerde zich aan de controle te onttrekken door, ondanks het feit dat hem een stopteken werd gegeven, de groep politiemensen via het trottoir voorbij te rijden. Hij werd door een politieman echter op de scooter ingehaald en werd teruggebracht naar de controleplaats, waar hij alsnog zijn boete in ontvangst mocht nemen, aangevuld met een boete voor het niet-opvolgen van een aanwijzing ter grootte van wederom 25 euro.

Bron: Manon Ostendorf