Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda (8/1)

Breda, donderdag 8 januari 2004

Politie bekeurt dronken automobilist

BREDA: In de nacht van woensdag op donderdag zagen politiemensen kort na middernacht een auto sterk slingerend over de Belcrumweg rijden. Zij besloten de weggebruiker te achterhalen en op de Minister Kanstraat werd hem een stopteken te geven. De bestuurder, een 44-jarige Bredanaar, gaf toe alcoholhoudende drank genuttigd te hebben. Uit de blaastest, die korte tijd later op het politiebureau werd afgelegd, kwam een score van maar liefst 1210 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 16 uur opgelegd. Daarnaast heeft de politie het rijbewijs van de man terstond ingevorderd.

Insluipers ontvreemden twee autos met gestolen sleutels

BREDA: Woensdagavond werd een tweetal Bredanaars tussen 20.00 en 22.30 uur het slachtoffer van de diefstal van hun auto. Terwijl zij in een instelling aan de Heusdenhoutsestraat aanwezig waren, werden op een onbewaakt ogenblik vanuit hun jassen de sleutels van hun voertuig gestolen. Op deze wijze wisten de daders een zwarte Saab (bouwjaar 2003) en een blauwe Renault Twingo (1999) buit te maken. Van de Saab werden tevens de autopapieren ontvreemd. De politie heeft aangifte van de diefstallen opgenomen en de autos als gestolen laten registreren. De politie adviseert bezoekers van openbare instellingen ook in dergelijke gebouwen persoonlijke bezittingen niet uit het oog te verliezen of in een onbewaakte garderobe achter te laten.

Auto door onbekende oorzaak in brand

BREDA: Donderdagmorgen omstreeks 5.15 uur ontving de politie de melding dat in de Adriaan van Bergenstraat een autobrand door de brandweer moest worden bestreden. Ook een tweede auto, die naast de getroffen auto geparkeerd stond, vatte vlam. Daarnaast liep een appartementencomplex enige rook- en roetschade op en sluit de politie niet uit dat nog een drietal autos, dat in de directe omgeving stond geparkeerd, schade heeft opgelopen. Nadat de brand was geblust, is de auto in opdracht van de politie getakeld, zodat de technische recherche nader onderzoek naar de oorzaak kan verrichten.

Politie treft hennepdrogerij in woning aan

BREDA: Naar aanleiding van een melding van stankoverlast, nam de politie woensdagmiddag polshoogte in een woning aan de Jan Darkennisstraat. In de woning werd een hennep-drogerij aangetroffen. Omdat de bewoners op het moment van het politiebezoek niet thuis waren, zijn zij schriftelijk uitgenodigd op het bureau hun verklaring te komen doen en zal hen een proces-verbaal worden aangezegd. In een slaapkamer vond de politie in totaal 10 droogrekken met henneptoppen aan, inclusief de benodigde afzuig- en weegapparatuur. Daarnaast werd in de woning een stroomstootwapen aangetroffen, dat, net als alle hennepgerelateerde zaken, door de politie in beslag werd genomen.

Politie houdt verkeerscontrole

PRINSENBEEK: Op donderdag 8 januari hield de politie tussen 10.30 en 12.00 uur met zeven medewerkers een verkeerscontrole op het Velsgoed. In totaal werden 90 bestuurders gecontroleerd. Maar liefst 14 weggebruikers kregen een bekeuring, in hoofdzaak voor het niet-dragen van de autogordel. Daarnaast moest een aantal automobilisten door de politie worden aangesproken op het feit dat zij hun rijbewijs of kentekenbewijs niet op eerste vordering konden tonen.

Politie houdt verlichtingscontrole

ETTEN-LEUR: De politie heeft woensdagmorgen met zeven medewerkers tussen 7.15 en 8.45 uur een verlichtingscontrole gehouden op de Spoorlaan. Gezien het feit dat op dat moment, naast de duisternis, ook nog een lichte mist de weggebruikers parten speelde, werd streng opgetreden. Maar liefst 38 fietsers en 1 bromfietser werden bekeurd voor het niet voeren van de juiste verlichting. De politie constateerde tot haar teleurstelling dat de bestuurder in veel gevallen gewoon niet de moeite had genomen de dynamo op de band te plaatsen. Het kwam de betrokken weggebruikers op een boete van 25 euro te staan.

Bron: Manon Ostendorf