Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Virbac Eraquell Rondje Instructie "Mennen" met Ton Monhemius

24/12/2003

Ermelo, 24 december 2003
Bent u een liefhebber van de mensport? Kom dan op 9 januari a.s. naar het KNHS-centrum in Ermelo. Op die datum organiseert de KNHS met medewerking van Ton Monhemius een nieuw Virbac Eraquell Rondje Instructie waarin dit keer de mensport centraal staat. Een bijzonder praktijkgerichte avond die ondersteund wordt door `levend' lesmateriaal.

Ton Monhemius
Ton Monhemius heeft zijn sporen in de mensport al ruimschoots verdiend. In 1996 maakte hij deel uit van de WK-équipe en in 1998 haalde hij bij het WK in Pratoni del Vivaro individueel de bronzen medaille en goud met het team. In 2000 stond hij in Wolfsburg met een zilveren medaille op het erepodium en in 2001 werd hij Nederlands Kampioen. Enkele jaren geleden werd hij trainer van het ponyteam vierspannen. En met succes, want die équipe behaalde op de EK's teambrons, teamzilver, teamgoud, twee individuele zilveren en twee individuele bronzen medailles.

Opbouw clinic
Monhemius begint de clinic op 9 januari met een openbare les met een enkel- en een tweespan. De combinaties rijden aansluitend aan de les een dressuurproef, die door een jury wordt beoordeeld. Na afloop worden de gereden onderdelen publiekelijk besproken. Zo wordt duidelijk op welke onderdelen en op welke manier er een hogere score behaald kan worden. In het tweede deel van de clinic verschijnt Monhemius zelf met zijn vierspan in de rijbaan om zijn trainingsmethode te demonstreren. Ook neemt hij een aantal vaardigheidsoefeningen onder de loep. De clinic wordt op bijzondere wijze afgesloten.

Deelname
Het Virbac Eraquell Rondje Instructie "Mennen" is op 9 januari 2004 op het KNHS-centrum in Ermelo en begint om 19.30 uur. De toegang bedraagt EUR 12,-. Voor deelname kunt u zich opgeven bij de KNHS. Dat kan per e-mail (w.plaisier@knhs.nl) of per fax. Meer informatie over deze en andere clinics kijkt u op

www.paardensport.nl/knhs