Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 08-01-2004

Televisie
TROS TV SHOW


Uitzending vrijdag 9 januari
Nederland 2 ­ 21.20 uur

---


Tros tv show met louis van dijk


In de TROS TV SHOW van vrijdag 9 januari a.s. is de Amerikaan Brian Walker te zien. In zijn achtertuin bouwt hij al zes jaar aan een raket waarmee hij ook daadwerkelijk de ruimte in wil gaan.

De Franse jongen David Bisson zat zijn hele jeugd opgesloten in een donkere kast en later vastgeketend in de badkamer. Zijn ouders zijn hiervoor inmiddels tot lange gevangenisstraffen veroordeeld. David had geen contact met mensen en ging nooit naar school. Nu, op zijn 33ste, is er een vrouw in zijn leven die een vergelijkbare ervaring heeft doorgemaakt. Samen hebben ze een zoontje, Maxim. Ivo Niehe heeft een gesprek met hen.

In zijn huis in Frankrijk en in zijn Amsterdamse appartement gaat Ivo op bezoek bij prille opa en pianist Louis van Dijk. "Mensen begrepen niet dat ik drie maanden na de dood van mijn vrouw al een nieuwe liefde had. Ik had mijn eigen manier van verwerken." Louis van Dijk heeft mooie uitspraken. "Loop nooit achter iets aan, maar omarm wat op je afkomt", "Blijf uit de buurt van mensen die het leven lelijk maken" en "Als ik de steel van een wijnglas kan vasthouden, geeft dat me zekerheid".