Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Burgemeester bij start Open NK Driebanden

BARENDRECHT - De Barendrechtse burgemeester M.Th. van de Wouw zal morgen (vrijdag 9 januari) de officiële opening verrichten van het Open NK Driebanden, dat dit jaar al weer voor de tiende maal wordt gehouden in theater Het Kruispunt. De burgemeester zal daartoe voorafgaand aan de eerste partijen in het hoofdtoernooi (om ongeveer 11.30 uur) de allereerste 'acquitstoot' stoot verrichten. Bovendien is er vanavond (donderdag 8 januari) in de centrale hal van het Barendrechtse gemeentehuis een receptie waar wethouder sportzaken Ett Schoehuizen alle deelnemers, sponsors en iedereen van de organisatie van harte welkom zal heten. Overigens steunen zowel de gemeente Barendrecht als de Ontwikkelings Maatschappij Midden-IJsselmonde het toernooi ook dit jaar met een financiële bijdrage.

Het Open NK Driebanden is in 1991 begonnen in buurgemeente Albrandswaard, maar de afgelopen tien jaar is het in Barendrecht echt groot geworden. ,,Qua toeschouwersaantallen, ambiance en sportief niveau kan dit toernooi zich met de grootsten meten. Het driebanden is in Barendrecht langzaam maar zeker uitgegroeid tot een begrip'', aldus Ett Schoehuizen. Mogelijk wordt het toernooi dit jaar voor het laatst in theater Het Kruispunt gehouden. Dit gemeentelijk theater krijgt waarschijnlijk binnenkort nieuwe stoelen en dat betekent dat de 'biljartarena' in de toekomst niet meer vrijgemaakt kan worden. Schoehuizen: ,,Topsport in een theater, het is een mooie combinatie waarmee de afgelopen jaren van alle kanten lof is geoogst. Met pijn in het hart zullen de biljartliefhebbers - onder wie ikzelf - in dat geval afscheid moeten nemen van Het Kruispunt. Ondertussen doet de organisatie, gesteund door de gemeente, haar uiterste best om in Barendrecht een nieuwe geschikte accommodatie te vinden. En ik ben er van overtuigd dat dat gaat lukken, want dit mooie toernooi mag voor onze gemeente niet verloren gaan. Barendrecht - en dat wil ik nogmaals benadrukken - blijft maar wat graag gastgemeente voor het open NK Driebanden.''

Prijsuitreiking finale
De organisatie van het Open NK Driebanden is er weer in geslaagd een bijzonder sterk deelnemersveld naar Barendrecht te halen. Alle nationale en mondiale toppers zijn ook dit jaar in Barendrecht aanwezig. Zondag 11 januari is de finale van het Open NK Driebanden. Deze finale begint om 13.00 uur. Aansluitend aan de finale zal wethouder Ett Schoehuizen de prijzen uitreiken.

Noot voor de pers,

Gemeente Barendrecht