Gemeente Zwolle

Interactieve verkeersborden in Spoolde

Vrijdag 9 januari aanstaande stelt wethouder Janco Cnossen (Verkeer & Vervoer) op de Spoolderbergweg twee 'interactieve' verkeersborden in werking. Deze borden moeten het rijgedrag van automobilisten positief beïnvloeden en zijn daarnaast in staat om verkeerstellingen uit te voeren. Dit zijn de eerste interactieve verkeersborden voor de gemeente Zwolle.

De interactieve verkeersborden reageren op de snelheid van autovoertuigen en geven weer of de automobilist de toegestane snelheid hanteert. Wanneer een bestuurder te hard rijdt, geven de verkeersborden ook de overschreden limiet aan. Het is de bedoeling dat de automobilist zodoende meer inzicht krijgt in zijn/haar snelheid en deze indien nodig aanpast. De interactieve verkeersborden kunnen verkeersdeelnemers daarnaast attenderen op diverse situaties zoals overstekende kinderen of de campagnes van 3VO.

De twee verkeersborden krijgen voor twee maanden een plek aan het begin en einde van de Spoolderbergweg. De gemeente heeft voor deze plek gekozen naar aanleiding van klachten van bewoners over het verkeer dat hier vaak te hard rijdt. De twee borden zijn verplaatsbaar en worden zodoende afwisselend (om de twee maanden) op verschillende plekken in Zwolle geplaatst. De eerstvolgende locatie is nog niet bekend. De actuele verkeerssituatie en behoefte in Zwolse wijken op dat moment bepalen namelijk de nieuwe locatie van de verkeersborden. Bij positief resultaat overweegt de gemeente om in de toekomst meerdere interactieve verkeersborden aan te schaffen.


---