Gemeente Oosterhout

Nieuwe fietsenstalling Markt open op 9 januari 2004

Afbeelding bij bericht

Van vrijdagavond tot zondagochtend geldt stallingsverbod omgeving Markt

Op vrijdag 9 januari gaat de nieuwe fietsenstalling onder de Markt open. Vanaf die datum gaat er een stallingsverbod gelden voor (brom)fietsers van vrijdagavond 21.00 uur tot zondagochtend 03.30 uur in de omgeving van de Markt (zie voor de exacte begrenzing het onderstaande kaartje).

Er worden nog verkeersborden rondom dit gebied geplaatst.

De afgelopen weken is het uitgaanspubliek op dit stallingsverbod gewezen. Op bepaalde vrijdag- en zaterdagavonden zijn flyers aan fietsen vastgeniet met de boodschap dat fietsen vanaf 9 januari in de stalling moeten worden geplaatst.

Het stallingsverbod van vrijdagavond tot zondagochtend in de omgeving van de Markt is ingesteld om de veiligheid in het centrum te verbeteren en het
centrum goed bereikbaar te laten zijn voor de nood- en hulpdiensten.

Op dinsdag, woensdag en donderdag is het stallen van de fiets in de fietsenstalling geen verplichting maar een extra service. Mensen die gebruik maken van de stalling zijn wel verzekerd van een veilige stalling van hun fiets.

Overige informatie:

De fietsenstalling heeft de volgende openingstijden:
* Dinsdag: 13.00 uur tot 18.30 uur

* Woensdag: 13.00 uur tot 18.30 uur

* Donderdag: 13.00 uur tot 18.30 uur

* Vrijdag: 13.00 uur tot 03.30 uur

* Zaterdag: 9.00 uur tot 03.30 uur

Daarnaast is de stalling geopend op koopzondagen en tijdens carnaval, kermis en Koninginnedag.

Een hele dag je fiets stallen kost 0,40. Een bromfietser betaalt 0,70.

De nieuwe stalling is bereikbaar via de Markt. Er is voorlopig nog plaats voor 300 fietsen, bromfietsen en snorfietsen. Volgend jaar komen er nog bovenrekken in de fietsenstalling. Dan is er plaats voor 450 fietsen.

Gratis toegangskaartje

Wie de komende tijd inkopen doet in het centrum van Oosterhout maakt kans op een gratis toegangskaartje voor de bewaakte fietsenstallingen. Bij diverse winkeliers in de stad wordt een eenmalig, gratig toegangsbewijs tot de fietsenkelder uitgereikt als een aankoop wordt gedaan vanaf 10,-. De volgende winkels doen aan de actie mee: Harry van Aperloo Fotografie, de Boekelier, Paddels Clothing, C&A, Shoetime, Its electric, Michielsen Koreman schoenen, Stik en Steek, Micro Elektro, Rijdende Amerikaan, Music Corner Modehuis Welten, Bekkers schoenen, Colors keukens en kasten op maat en Bronkhorst schoenen. De gratis kaartjes zijn geldig tot en met 31 januari 2004.

Fietsenstalling Arendshof

Fietsenstalling Arendshof zal tot maart 2004 in ieder geval open blijven.

Oosterhout, 6 januari 2004
29/1/2004