Ingezonden persbericht


9 januari 2004

Reuters, msnbc en zogby volgen race naar witte huis gezamenlijk


Amsterdam - Reuters en MSNBC volgen evenals vier jaar geleden samen met opiniepeiler John Zogby de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Aan de hand van dagelijkse peilingen stellen de drie partijen vast wie aan de leiding gaat in de verkiezingsstrijd en hoe de publieke opinie zich ontwikkelt tijdens de race naar het Witte Huis.

De peilingen starten deze maand met de voorrondes in Iowa en New Hamsphire en andere bijeenkomsten waarbij de Democraten hun kandidaat kiezen. De peilingen worden vervolgens tijdens de laatste weken van de campagne in de herfst van 2004 hervat. De uitkomsten zijn beschikbaar op www.reuters.com en worden tevens dagelijks belicht op MSNBC.

John Zogby, president en CEO van Zogby International, is de bekendste opiniepeiler in de Verenigde Staten. Tijdens de presidentsverkiezingen van 2000 voorspelden zijn peilingen voor Reuters en MSNBC een verscherping van de race. Zogby International zag als eerste dat de kloof tussen George Bush en Al Gore kleiner werd tijdens het einde van de campagne. De laatste peiling van Zogby liet zien dat Gore een voorsprong nam wat betreft de steun van het publiek.

Reuters neemt de uitslagen van de peilingen op in de complete verslaggeving rond de presidentsverkiezingen. Een team van meer dan 50 ervaren verslaggevers, fotografen, cameramensen en redacteuren volgt de gehele campagne op de voet. Naast het laatste nieuws levert Reuters achtergrondinformatie over het verkiezingsproces en de invloed ervan op buitenlandse onderwerpen, waaronder de Amerikaanse bezetting van Irak.

Reuters
Reuters (www.about.reuters.com), wereldwijd leverancier van informatie, biedt professionals essentiële informatie op maat op het gebied van financiën, media en het bedrijfsleven. De betrouwbare informatie ondersteunt beslissers in de gehele wereld. De reputatie van Reuters is gebaseerd op snelheid, accuratesse en onafhankelijkheid. Reuters heeft 16.000 werknemers in 94 landen, waartoe een nieuwsstaf van circa 2.400 werknemers in 197 bureaus behoort, die 130 landen bedient. Reuters is hiermee de grootste multimedia-nieuwsorganisatie in de wereld. In 2002 behaalde het bedrijf een omzet van 3,6 miljard Britse pond.