Jos Verstappen Info Page

Eclusief

Jos, hoe lang duurt het nog?

(09 januari 2004) "Het blijft Formule 1", is het antwoord van Raymond Vermeulen als we informeren naar de stand van zaken rondom Jos Verstappen en Jordan, het team waar nog altijd stoeltjes te vergeven zijn. "Het zou zomaar nog een paar weken kunnen duren. Eind januari? Misschien zelfs wel februari, maar alles zou ook wel eens in een stroomversnelling kunnen geraken waardoor we er eerder uit zijn", aldus Vermeulen.

Duidelijk is dus dat de gesprekken nog altijd voortduren. Vermeulen ontkent ten stelligste dat er al een contract getekend zou zijn. "Dat is absolute onzin. Er is contact maar géén contract. De media schrijven maar wat ze willen over getekende contracten, maar het is gewoon niet waar."

Waarom duurt het allemaal zo lang? "De sponsors moeten eerst overeenstemming hebben met Eddie Jordan. Het team wil een goede coureur, in combinatie met een zo aantrekkelijk mogelijke financiële deal en de sponsors willen daar zoveel mogelijk exposure voor terugkrijgen. Dan gaat het niet alleen over de bestickering van de auto maar ook over andere faciliteiten zoals hospitality, entreekaarten voor relaties, enzovoorts." Momenteel zit Trust directeur Michel Perridon voor zaken in Amerika en komt pas op dinsdag 20 januari weer terug. "Dat hoeft geen belemmering te zijn voor de onderhandelingen", bezweert Vermeulen. "We hebben dagelijks contact en Michel weet precies wat er gebeurt en wat er besproken wordt."

Ook Jos Verstappen heeft intussen intensiever contact met het team. Hij bemoeit zich niet met het zakelijke deel, maar heeft al wel contact met het team én met Eddie Jordan zelf over technische zaken met betrekking tot de auto. Kortom, zowel op commercieel als op technisch niveau gaan de gesprekken voort.

Vermeulen laat zich niet verleiden tot het noemen van een datum waarop een contract getekend kan worden. "Geduld, geduld. Ik ga hier niets over zeggen, het blijft Formule 1. Morgen kan het er weer heel anders uitzien. We zijn positief over de ontwikkelingen, de gesprekken duren voort. Daar moeten we het voorlopig op houden."

©2003 www.verstappen.nl, all rights reserved