Politie Drenthe

Vrijdagmorgen 09-01-04

Meppel 09-01-2004 - Nieuws van politie Drenthe

Fietser aangereden

COEVORDEN - Een 38 jr. man is donderdagmiddag in zijn woonplaats Coevorden licht gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising van de Van Heutszsingel en Dr. Picardtlaan. Een auto bestuurd door een 84 jr. man uit Coevorden sloeg op de kruising linksaf. Daarbij kwam hij in botsing met de fietser die hem over het fietspad langs de Van Heutszsingel tegemoet kwam rijden. Op de kruising wordt het verkeer door verkeerslichten geregeld. De automobilist had groen licht. De fietser kan zich niet herinneren of hij door rood is gereden. Het was slecht weer en hij zat voorovergebogen op zijn fiets. De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en kon na behandeling naar huis.

Teveel gedronken

ELIM - Op de Carstenswijk in Elim hield de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een 23 jr. automobilist uit die plaats aan. De man had gedronken. Er werd een alcoholgehalte van ongeveer 0,6 promille vastgesteld. Met een dagvaarding is de man in vrijheid gesteld.

Auto in beslag genomen

ASSEN - De politie nam donderdagmiddag de auto in beslag van een 26 jr. man uit Assen. De man reed in zijn auto over de Nobellaan terwijl hij voor het meermalen rijden onder invloed een ontzegging van de rijbevoegdheid heeft tot september 2004.

Verkeerscontroles

HOOGEVEEN - Bij een laser- en bromfietscontrole op de Brinkstraat, Industrieweg en Hoogeveenseweg (Spaarbankbos) in Hoogeveen zijn donderdag acht bromfietsers bekeurd omdat hun bromfietsers een te hoog vermogen had, één bromfietser i.v.m. het ontbreken van een gele plaat en tien automobilisten voor het overschrijden van de max. snelheid.

ASSEN - In Assen bekeurde de politie donderdagavond 12 fietsers voor het rijden met onjuiste- of geen fietsverlichting.

Fietsendieven aangehouden

ASSEN - Op de Industrieweg in Assen hield de politie in de nacht van donderdag op vrijdag twee 18 jr. jongens uit die plaats aan. Ze reden zonder verlichting op één fiets. Toen de politie hen daarvoor liet stoppen zagen de agenten dat het slot van de fiets kapot was. De jongens bekenden later de fiets gestolen te hebben bij het station in Assen. De beide verdachten kregen van Justitie direct een schikkingsvoorstel van 220 euro. Ze zijn dezelfde nacht nog weer in vrijheid gesteld.

Tas gestolen

ASSEN - Een nog onbekende man op een fiets heeft donderdagmiddag tegen 18.00 uur op een parkeerplaats aan de Oude Molenstraat in Assen een 21 jr. vrouw uit die plaats beroofd van haar schoudertas. De dief fietste langs het slachtoffer en trok de tas van haar schouder. Hierna verdween hij richting de Oude Molenstraat.

Autos vernield

HOOGEVEEN - Donderdagavond zijn in Hoogeveen ruiten ingeslagen van zeker vier autos. Deze stonden geparkeerd op een parkeerplaats aan Het Haagje, op de Prins Hendrikstraat en op de Willemskade. De vernielingen gebeurden rond 22.30 en kort achter elkaar. De politie vermoedt dat het om dezelfde dader(s) gaat. De vernieling aan Het Haagje is gezien door een getuige. Een jonge man met kort donkerblond haar en gekleed in een lichte jas en een donkere broek sloeg de autoruit in en ging er vandoor op een fiets. Mogelijk dat er nog een tweede persoon op een fiets bij was.

Schuur in brand

SCHOONOORD - Aan de Kerklaan in Schoonoord vloog in de nacht van donderdag op vrijdag door nog onbekende oorzaak een vrijstaande schuur in brand. De brand werd ontdekt door buren die wakker werden van het geblaf van hun honden. De brandweer kon niet voorkomen dat de schuur verloren ging. Nabijgelegen schuren werden nat gehouden zodat de brand niet kon overslaan. In de schuur lag hout en gereedschap. Een schadebedrag is niet bekend. Naar de oorzaak wordt een onderzoek ingesteld. Omdat er bij de brand asbest is vrijgekomen is de omgeving afgezet en zijn omwonenden gewaarschuwd. De milieudienst van de gemeente stelt vandaag een nader onderzoek in zal nadere maatregelen nemen.

Jeugd bekeurd

HOOGEVEEN - Na klachten over overlast bekeurde de politie in Hoogeveen donderdagavond vijf jongeren in de leeftijd van 16 t/m 20 jr. Deze groep hing rond op het schoolplein aan de Schweitzerstraat, zorgde voor overlast voor de buurt en maakte er een bende van. De jongens wonen zelf in de omgeving van de school.

De persvoorlichting voor politie Drenthe wordt tot maandagmorgen 08.00 uur verzorgd door Dirk Neef, bereikbaar per telefoon via 0522 - 274015 of 06-51 557 950.