1e persbericht van

Eindhoven 09-01-2004 - Berichten uit de regio:

Eindhoven: Met auto tegen boom

Een 41-jarige automobilist uit Wintelre is donderdag om 18.45 uur gewond geraakt toen hij op de Landsardseweg met zijn auto tegen een boom reed. De man zou verblind zijn geweest door een tegenligger die op zijn weghelft reed. Hij moest uitwijken en reed toen tegen de boom. De tegenligger reed door na de aanrijding. De man uit Wintelre is met knieletsel in het St. Annaziekenhuis in Geldrop opgenomen.

Eindhoven: Man aangehouden na poging inbraak

Op de Schubertlaan is donderdag om 20.15 uur een 34-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij werd betrapt toen hij de ruit van de toegangsdeur van een winkel aan het Brucknerplein vernielde. Een getuige hield de man in bedwang tot de politie kwam. Deze hield hem aan. Na verhoor is de man naar huis gestuurd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Mishandeling

Donderdag rond 21.15 uur is in zijn woning een 52-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij had tijdens een ruzie met zijn 46-jarige vriend hem met een marmeren telefoon op het hoofd geslagen. Het slachtoffer moest zich in een ziekenhuis laten behandelen aan een hoofdwond. De Eindhovenaar is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Dronken automobilist bost tegen verkeerslichten

Vrijdagmorgen rond 0.10 uur botste een 23-jarige man uit Nijmegen op de kruising Emmasingel en Willemstraat met zijn auto tegen de paal van een verkeerslicht. De bestuurder had gedronken. Op het politiebureau blies de man ruim 1,7 promille. Zijn rijbewijs is door de politie ingenomen en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven:Bedreiging en belediging

Vrijdagmorgen rond 5.00 uur is op de Johannes Buijslaan een 31-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij had zijn buurman uitgescholden en een deur beschadigd door tegen het slot te trappen. Toen politieagenten ter plaatse kwamen werden ook zij uitgescholden en bespuugd. De agressieve man werd daarop aangehouden en ingesloten.

Deurne / Helmond : Man en vrouw aangehouden na bedreiging

Donderdagavond rond 20.30 uur zijn op de Milhezerweg in Deurne een man van 36 en een vrouw van 40 beiden afkomstig uit Helmond aangehouden. De man had kort daarvoor in Helmond een 37-jarige Helmonder met de dood bedreigd. Hij zou in het bezit zijn van een vuurwapen. De twee werden door agenten in hun auto klem gereden. Tijdens hun aanhouding vonden politieagenten geen vuurwapen in de auto van het stel. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld en de vrouw is na verhoor op het politiebureau naar huis gestuurd.

Deurne: Inbraak in woning

In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een woning aan de Jan van Eijckstraat. In de garage van de woning werd gereedschap gestolen. De achterdeur werd door de inbreker uit de scharnieren gelicht. Binnen maakte de dief een gsm en een tas met ondermeer een paspoort en rijbewijs buit.

Helmond: Inbraak in woning

Donderdag tussen 13.30 en 23.00 uur is ingebroken in een woning aan de Broekwal in Helmond. De dader vernielde een ruit om binnen te komen. Er zijn een fotocamera en een videorecorder gestolen.

Helmond: Dronken automobilist aangehouden

Vrijdagmorgen om 4.15 uur is op de Rivierensingel een 22-jarige man uit Milheeze aangehouden. Agenten zagen hem met zijn auto over de weg slingeren. Tijdens de controle bleek dat de man gedronken had. Bij hem is een bloedproef afgenomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Best: Rijbewijs ingenomen

Bij een 35-jarige Eindhovenaar is vrijdagmorgen rond 2.50 uur het rijbewijs ingenomen. De man was dronken en reed met zijn auto op de Eindhovenseweg Zuid. Tijdens een ademtest op het politiebureau blies hij ruim 1,75 promille. Tegen de man wordt bovendien proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Inbraak in woning

Donderdag overdag is ingebroken in een woning aan de Hertgang in Veldhoven. De dader klom via het dak naar de eerste verdieping en brak daar een raam open. De bewoners missen ongeveer 100 euro.

Geldrop: Verlichtingscontrole

Vrijdag tussen 7.00 en 8.15 uur zijn tijdens een verkeerscontrole 26 fietsers en bromfietsers bekeurd, omdat ze geen licht voerden. De politie hield de verkeerscontrole op het Bogardeind en de Mierloseweg.