Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Elst, Schietpartij Kempke in Opsporing Verzocht
Publicatiedatum: 09-01-2004

De politie van het district Rivierenland is nog steeds bezig met het onderzoek naar de schietpartij in de nacht van vrijdag 31 oktober op zaterdag 1 november op parkeerplaats het Kempke in Elst. Een man raakte daarbij ernstig gewond. Maandagavond 12 januari zal het programma Opsporing Verzocht aandacht besteden aan de zaak.

Het slachtoffer zat die nacht in zijn op het Kempke geparkeerde auto toen hij rond 23.30 uur werd overvallen door twee daders. Eén van hen heeft het slachtoffer meerdere malen beschoten. Het slachtoffer is gewond in zijn auto achtergelaten en is vervolgens op eigen kracht naar het ziekenhuis gereden. Inmiddels is hij uit het ziekenhuis ontslagen en maakt het naar omstandigheden goed.

Nog steeds bestaan er over de toedracht van de schietpartij veel onduidelijkheden. Ook het passantenonderzoek, dat van vrijdagnacht 7 op zaterdag 8 november op parkeerplaats het Kempke en de daar tegenover gelegen parkeerplaats Hogewei werd uitgevoerd, bood niet meer duidelijkheid. De speciaal voor dit onderzoek gemaakte flyers waarop getuigen dringend werden verzocht zich bij de politie te melden, leverden geen enkele reactie op. Via het programma Opsporing Verzocht hoopt de politie nu méér helderheid in deze zaak te krijgen.

In Opsporing Verzocht zal ondermeer een reconstructie van de overval en schietpartij worden getoond. Van de twee daders zijn aan de hand van de verklaringen van het slachtoffer compositietekeningen gemaakt. Ook deze zullen worden getoond. Kijkers die naar aanleiding van de uitzending denken over (mogelijke) informatie te beschikken, kunnen via een speciaal telefoonnummer contact opnemen met rechercheurs die met de zaak belast zijn.

voor nadere informatie:
Miriam van de Geer
politiedistrict Rivierenland

---

Gelderland-Midden