AutoRai

9-1-2004

Verkoop smart forfour gestart

De smart forfour, die vanaf april bij alle smart centers te zien zal zijn, is vanaf vandaag al te bestellen. De prijzen beginnen bij 15.930,-.

De nieuwkomer binnen de smart familie combineert emotie en functionaliteit en biedt standaard hoogwaardige vei-ligheidsvoorzieningen die tot nu toe nog niet in deze compacte klasse te vinden zijn. Zo zijn ESP, 4 schijf-remmen, stuurbekrachtiging, tridion veiligheidskooi, full size airbags én sidebags onderdeel van de standaard uitrusting.

De smart forfour kan af fabriek met diverse pakketten worden uitgerust. Zo is er een comfortpakket met onder andere een multifunctionele armsteun, lendensteun voor de bestuurder en elektrisch verstelbare/verwarmbare buitenspiegels. Het lichtpakket bestaat uit een rij-licht-assistent, een regensensor en koplamp reinigings-installatie. De rijlichtassistent schakelt automatisch de buitenverlichting in bij slecht zicht of schemering.

Voor de sportieve rijder is er een sportpakket bestaande uit een sportonderstel, driespaaks lederen stuur en lederen versnellingspook, 16-inch lichtmetalen velgen en blauw getint glas.

Daarnaast zijn er verschillende opties leverbaar zoals lichtmetalen velgen, elektrisch te bedienen glazen schuifdak met zonwering, multifunctioneel lederen stuur, boordcomputer en stuurschakeling.

De prijzen inclusief BTW en BPM voor de verschillende benzinemotoren zijn als volgt:


- 1.1 3-cilinder benzinemotor: 55 kW (75 pk)= 15.930,-
- 1.3 4-cilinder benzinemotor: 70 kW (95 pk) = 17.495,-
- 1.5 4-cilinder benzinemotor: 80 kW (109 pk) = 18.890,-

In de zomer wordt het smart forfour programma nog uitge-breid met een extra 1.1 benzinemotor introductiemodel van 13.900 (inclusief BTW en BPM), en twee 1.5 cdi dieselmotoren met 50 kW (68 pk) en 70 kW (95 pk). Op de middellange termijn wordt nog een BRABUS versie van de smart forfour verwacht.