Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 9 januari 2004

* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD, VERDACHTE AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Donderdagochtend omstreeks tien uur stelden politiemensen van district Feijenoord-Ridderster op grond van de Opiumwet een onderzoek in een woning aan de Pelmolenstraat in. In de woning werden drie hennepkwekerijen aangetroffen van in totaal 1580 hennepplanten. De planten en de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. De 40-jarige eigenaar uit Rotterdam werd aangehouden en in verzekering gesteld.


* DIERENSPECIAALZAAK OVERVALLEN
ROTTERDAM - Donderdagmiddag omstreeks half vijf hebben twee nog onbekende mannen een dierenspeciaalzaak aan het Zeeltplein in Hoogvliet overvallen.
Met vuurwapens bedreigden zij de 47-jarige eigenaar. Hij moest onder dwang zijn horloge en trouwring aan één van de overvallers afgeven. De andere overvaller deed een greep in de kassa. Vervolgens verlieten beide mannen de winkel en gingen er op fietsen vandoor.
Een onderzoek in de omgeving door de politie naar de overvallers bleef zonder resultaat.


* GEWAPENDE OVERVAL CHINEES RESTAURANT
ROTTERDAM - Donderdagavond omstreeks negen uur vond een gewapende overval plaats op een Chinees restaurant aan de Voermanweg. Een nog onbekende man kwam de zaak binnen en bestelde wat te eten. Plotseling bedreigde hij de eigenaresse met een vuurwapen en deed een greep uit de kassa. Met een nog onbekend geldbedrag nam de dader de benen.
De recherche van district Oost stelt een onderzoek in naar de dader van de gewapende overval.


* SCHILDER VALT VAN STELLAGE
SCHIEDAM - Donderdagochtend raakte een 52-jarige schilder uit Rotterdam gewond nadat hij van een stellage op de Monseigneur Nolenslaan was gevallen.
De Rotterdammer was op 2,5 meter hoogte bezig met werkzaamheden toen de stellage, die vermoedelijk niet op de rem stond, ging rijden. De stellage kwam tot stilstand tegen een auto waarna de man er van afviel. Door GGD-personeel werd het slachtoffer overgebracht naar het Sint Fransiscus Gasthuis met een gebroken arm en gebroken neus. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.


* ALGEMENE VERKEERSCONTROLES
ROTTERDAM - Donderdagmiddag en -avond hield politiepersoneel van district Rotterdam-Centrum algemene verkeerscontroles op de Blaak en de Mariniersweg. In totaal moesten 83 automobilisten een blaastest afleggen, waarna bleek dat niemand te veel gedronken had.
Er werden 43 processen-verbaal uitgeschreven voor onder meer het niet dragen van de gordel, het overtreden van de maximum snelheid en onverzekerd rondrijden.
Politiepersoneel van district Rotterdam-West hield donderdagochtend en -middag algemene verkeerscontroles op de Nieuwe Binnenweg, de Vierambachtstraat en de 's Gravendijkwal. In totaal werden 103 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het niet dragen van de autogordel en het niet volgen van de verplichte rijrichting.


* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
ROTTERDAM - In de nacht van donderdag op vrijdag rond middernacht heeft de politie van het district De Noordhoek naar aanleiding van klachten van buurtbewoners een onderzoek ingesteld in vier naast elkaar gelegen panden aan de Bergweg. In een van deze panden werd een in aanbouw zijnde hennepkwekerij aangetroffen, terwijl er in de andere drie in diverse ruimtes in bedrijf zijnde hennepkwekerijen aanwezig waren. De stroom voor de kwekerijen in twee panden bleek illegaal te worden afgetapt. De aanwezige hennepplanten en de voor de groei gebruikte apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de eigenaren van de kwekerijen.

Middaguitgave donderdag 8 januari 2004

* GETUIGENOPROEP OVERVAL WONING
(Zie ook persbericht donderdag 8 januari, ochtendeditie) ROTTERDAM - Woensdagmiddag omstreeks half twee vond een overval op een woning aan de Coendersborchdam plaats. Een man verkleed als postbode belde aan, waarna de 26-jarige bewoonster de deur opende. De man drong de woning in, gevolgd door een tweede man met een masker op. De bewoonster en haar driejarige dochtertje werden met vuurwapens en messen bedreigd waarna de daders de gehele woning doorzochten. Onduidelijk is nog wat er werd weggenomen.

Het signalement van de twee daders is als volgt:
- Een blanke man gekleed in een TPG-uniform met kort naar achteren gekamd blond/bruin haar in de leeftijd van 25-30 jaar, 1.80 m lang en een slank postuur.

- Een Marokkaanse man met een gezet postuur gekleed in een zwarte trui en een blauwe broek.

De politie Rotterdam-Rijnmond wil graag in contact komen met eventuele getuigen van deze overval en / of mensen die op het opgegeven signalement aanslaan of anderszins informatie kunnen verstrekken. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche van district Feijenoord-Ridderster via telefoonnummer 0900-8844, lokaal tarief.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (afdeling Verkeershandhaving) hield donderdagmorgen op de Maasboulevard, Laan op Zuid, Stadionweg en Statenweg snelheidscontroles. Op de Maasboulevard reden tussen kwart voor zeven en half acht acht van de in totaal 450 passerende automobilisten harder dan '50'. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/uur. Op de Laan op Zuid hielden tussen half elf en half twaalf 11 automobilisten zich niet aan de 50 limiet. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 69 km/uur.
Tussen half elf en half twaalf flitste op Stadionweg de radar 35 van de in totaal 540 passerende automobilisten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km/uur in plaats van '50'. Op de Statenweg werd tussen elf en twaalf uur gecontroleerd. Van de in totaal 514 passerende automobilisten kunnen binnenkort 28 een acceptgiro in hun brievenbus verwachten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 100 km/uur in plaats van '50'.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Oost stelde donderdagmorgen, naar aanleiding van klachten van omwonenden, een onderzoek in een woning aan het Kalundborgerf in. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen. Zo'n 795 hennepplanten alsmede de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslaggenomen en later vernietigd. Eneco-personeel constateerde dat de elektriciteit illegaal werd afgetapt en sloot de stroomvoorziening af. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij wordt een onderzoek ingesteld.


* POLITIE WAARSCHUWT VOOR AANRANDER; GETUIGENOPROEP

PRINS ALEXANDER - De afdeling Zedenzaken van district Oost onderzoekt een aantal aanrandingen, die de afgelopen weken zijn gepleegd.
Vanaf 4 december 2003 zijn er bij de politie zes aangiften binnengekomen van vrouwen die het slachtoffer zijn geworden van een aanranding, een enkele keer op klaarlichte dag. Naar aanleiding van het opgegeven signalement van de verdachte en gezien zijn werkwijze vermoedt de politie dat het hier steeds gaat om dezelfde jongen.
De verdachte volgt zijn slachtoffers (variërend in leeftijd van 14-56 jaar) steeds vanaf een metrostation en randt ze vervolgens op straat aan. Zowel de locaties als de tijdstippen waarop deze incidenten hebben plaatsgevonden verschillen van elkaar. De locaties die tot dusver bij de politie bekend zijn, zijn onder andere Prinsenland, Hesseplaats en Romeijnshof.

Signalement
De verdachte is een blanke jongen met donkerblonde stekels in zijn haar. Hij is tussen de 16 à 20 jaar en ca. 1.70 - 1.75 m. lang. Hij droeg een zwarte winterjas met een opvallend wit logo aan de achterkant (waarschijnlijk van het merk Brunotti), een camouflagebroek (o.a. zwart/grijs/wit-gekleurd) en zwarte sportschoenen. Een enkele keer droeg hij een zwarte wollen muts. Op donderdagavond 15 januari worden in het programma Veilig op TV Rijnmond rond de klok van halfzes, foto's getoond die door cameratoezicht op de metrostations zijn gemaakt.

De politie is op zoek naar mensen die meer informatie kunnen verschaffen over de identiteit van de verdachte. Daarnaast wordt niet uitgesloten dat meerdere vrouwen het slachtoffer zijn geworden van deze aanrander, maar nog geen aangifte hebben gedaan. Ook deze mensen worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie.
De afdeling Zedenzaken van het district Oost is bereikbaar op telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief). Uw informatie zal strikt vertrouwelijk worden behandeld.