SHUTTLE COMPUTER HANDELS

Het einde van de klassieke pc

Het einde van de klassieke pc / Moderne concepten verdringen verouderd pc-design / Shuttle-omzet steeg met haast 1500%

Elmshorn (Duitsland) (ots) - 'Het klassieke pc-concept is totaal voorbijgestreefd' beweert Richie Lin, voorzitter van Shuttle Computer Handels GmbH. 'De toekomst van de pc zit in zijn compact design, hoge prestaties en universele connecties.' Twee jaar geleden stelde Shuttle de eerste XPC voor. In 2001 gingen er 34.000 van over de toonbank. In 2003 verkocht Shuttle er meer dan een half miljoen.

Richie Lin weet waarom: 'De XPC is klein, compact, licht, multifunctioneel en attractief.' Anders dan die grijze dozen. 'Moderne pc's bestaan vooral uit lucht', zo Lin. Het klinkt gek, maar het is waar. Veel ruimte blijft ongebruikt. Dat is nodig om een doeltreffende luchtstroom op te wekken ter koeling van de componenten, die ook hun plaats nodig hebben. Shuttle zoekt zijn eigen weg. Alle belangrijke pc-onderdelen (zoals de grafische en de geluidskaart) worden geïntegreerd op het moederbord. 'Bijkomende modules zijn overbodig', merkt Richie Lin op. Toch biedt Shuttle de mogelijkheid tot updates.' De PCI- en AGP-slots bieden plaats voor grafische of tv-modules. De speciale koeleenheid (heat-pipe) staat garant voor een goede afkoeling. De afmetingen van de XPC: 18,5 x 20 x 30 cm. 'En hij wordt nog kleiner', zo de voorzitter. Shuttle wil kleinere units tonen op CeBIT 2004.

Oorspronkelijk werden XPCs door experten beschouwd als oplossingen voor commerciële en kantooromgevingen. Vandaag biedt Shuttle XPCs aan voor alle segmenten van de digitale wereld: gaming, office, home-entertainment en server. 'Het gamma strekt zich uit van goedkoop tot high-end.' Ondanks hun afmetingen worden de XPCs uitgerust met de meest modern technologie. Zijn zien er ook aantrekkelijk uit. Het tijdperk van de desktop-pc loopt op zijn einde', meent Richie Lin, en hij voegt eraan toe: 'XPCs beschikken over een stijlvol ontwerp en bieden een oplossing voor individuele designwensen.'

ots Original Text Service: Shuttle Computer Handels GmbH Internet: http://www.presseportal.de

Contact:
Shuttle Computer Handels GmbH
Bastian Fröhlig, PR-Manager
Fritz-Strassmann-Strasse 5
25337 Elmshorn
Duitsland
Telefoon: 0049-4121-476-835
Fax: 0049-4121-476-900
E-mail: presse@spacewalker.de
Internetlink: http://de.shuttle.com


09 jan 04 11:38