Politie Gelderland-Midden

Huissen - vrouw beroofd na pinnen uit geldautomaat
Publicatiedatum: 09-01-2004

Op de Stadsdam in Huissen is donderdagavond een 26-jarige vrouw uit Arnhem beroofd van haar geld. Het slachtoffer had kort tevoren geld gepind uit een geldautomaat. Toen zij weer terug wilde lopen naar haar auto werd zij plotseling in de rug getrapt, waarbij ze ten val kwam. Vervolgens zou haar portemonnee uit handen zijn gerukt. Toen de vrouw omkeek zag zij twee personen op een bromfiets wegrijden in de richting van de rotonde naar de Huismanstraat. Volgens het slachtoffer en een getuige zou het gaan om twee jongens met donkere mutsen op. Een van de twee zou een donkere jas aan hebben gehad, de ander zou een lichtkleurige jas hebben gedragen. Een onderzoek naar de daders leverde de politie geen resultaat meer op. Het slachtoffer was als gevolg van de beroving licht gewond geraakt en deed aangifte. Eventuele getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie via 0900-8844, maar men kan ook terecht op het politiebureau aan de Eshofsestraat in Elst.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Elst - brand in horecapand

Publicatiedatum: 09-01-2004

In een horecapand aan de Dorpsstraat in Elst heeft vrijdagnacht een uitslaande brand gewoed. Het pand is waarschijnlijk volledig afgebrand. De brand werd omstreeks kwart over drie 's nachts ontdekt door een buurtbewoner, die de hulpdiensten waarschuwde. Door de politie zijn enkele bewoners van omliggende woning uit voorzorg in veiligheid gebracht. Voorzover bekend bevonden zich geen personen in het brandende pand. Voor wat betreft de bestrijding van de brand en de opgelopen schade wordt verwezen naar de brandweer. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De technische recherche stelt een onderzoek in. Bij het incident raakte verder niemand gewond.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar - radarverklikker in beslag genomen

Publicatiedatum: 09-01-2004

De politie heeft donderdagmiddag op de A-12, ter hoogte van Zevenaar, een radarverklikker in beslag genomen van een 30-jarige automobilist uit Wekerom. Surveillerende agenten was het rijgedrag van de Wekeromse automobilist opgevallen omdat hij met hoge snelheid reed. Toen zij de Wekerommer controleerden bleek die een radardetector aan boord te hebben. Het bezit daarvan is sinds 1 januari verboden. Tegen de automobilist is proces-verbaal opgemaakt. Sinds de invoering van het verbod zijn door de politie Gelderland-Midden vier automobilisten betrapt op het bezit van het verboden apparaat.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar - snelheidscontroles

Publicatiedatum: 09-01-2004

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft donderdag bij twee snelheidscontroles in het district Rivierenland in totaal 70 hardrijders gesnapt. Het VHT controleerde in Westervoort en Duiven. In Westervoort controleerde het VHT tussen 07.45 en 10.15 uur op de Broeklanden, binnen de bebouwde kom. In Duiven werd tussen 10.30 en 13.50 uur gecontroleerd op de Burgemeester van Dorth tot Medlerstraat. In beide gevallen bedroeg het aantal overtreders 35. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/u op de Burgemeester van Dorth tot Medlerstraat in Duiven. Daar geldt een maximumsnelheid van 50 km/u.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Nijkerk; brand Albert Heijn technische oorzaak

Publicatiedatum: 09-01-2004

De brand op nieuwjaarsochtend in het Albert Heijn filiaal aan de Frieswijkstraat in Nijkerk is zeer waarschijnlijk het gevolg van een technische oorzaak. Dat is de conclusie van het onderzoek dat de Technische Recherche samen met de brandweer heeft uitgevoerd. Dit betekent dat er vermoedelijk geen sprake is van een strafbaar feit of enig verwijtbaar gedrag. Het politieonderzoek wordt dan ook afgesloten.

In het onderzoek is samengewerkt met de brandweer van Nijkerk. Immers, de brandweer kan informatie geven over de plaats waar de vuurhaard zich heeft bevonden toen zij aan de brandbestrijding zijn begonnen. Ook kan de brandweer informatie geven over het verloop van de brand. Informatie die voor de Technische Recherche bij een brandonderzoek van groot belang is. Daarnaast is gesproken met getuigen, mensen die zelf iets kunnen vertellen over de brand. Ook hun verklaringen hebben een wezenlijke bijdrage geleverd aan de conclusie die er nu ligt. Op basis hiervan kan ook worden uitgesloten dat de brand zou zijn ontstaan door vuurwerk.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221