De Unie


Laatste nieuws
De Unie start nieuw initiatief in personenvervoer

Culemborg, 9 januari 2004 - Vandaag start De Unie in samenwerking met de Stichting Ondersteuning Vakbonden Vervoer (SOVV) een nieuw initiatief: De Uniepersonenvervoer, met als doel de positie en het ledenaantal in de mobiliteitssector verder te vergroten.

Volgens Unievoorzitter Teuwen worden de kaarten in het personenvervoer opnieuw geschud: De Uniepersonenvervoer is dé nieuwe vakbond die zich specifiek richt op medewerkers die werken bij organisaties die verplaatsing van personen mogelijk maken in de mobiliteitsbranche. Net als met het initiatief De Unie Zorg en welzijn, zorgen we met Uniepersonenvervoer voor een duidelijk herkenbare club in het personenvervoer. Het onderscheidende vermogen ten opzichte van de bestaande clubs in het personenvervoer zit met name in de individuele belangenbehartiging. Deze is bij De Uniepersonenvervoer beter georganiseerd dan bij de andere vakbonden. Kaderleden vervullen hierbij een centrale rol. Daarnaast is de contributie en het dienstenpakket uiterst aantrekkelijk.

Ook George Kruithof, bestuurder bij De Uniepersonenvervoer, is enthousiast. De bekende vakbond VVMC is ook aangesloten bij de SOVV. Door de samenwerking tussen de onafhankelijke vakbonden ontstaat er een nieuwe krachtige speler in de wereld van het personenvervoer. Concreet richten wij ons op werknemers bij organisaties die personenvervoer mogelijk maken, van bussen en taxi's tot treinen en touringcars. In uiteenlopende beroepen als bus-, tram- en taxichauffeur, verkeersleider, baliemedewerker, technicus en tal van andere specialisten, behalve machinisten en conducteurs. Voor al die mensen zijn wij een krachtig alternatief, de vakbond voor en door professionals in personenvervoer.

* Internetsite De Uniepersonenvervoer

vrijdag, 9 januari 2004