Universiteit Maastricht

9 Januari 2004

UM-wetenschapper aangesteld als gasthoogleraar aan het Collège de France te Parijs.
Prof.dr. H.A.J. Struijker Boudier benoemd tot gasthoogleraar

Prof. dr. H.A.J. Struijker Boudier, wetenschappelijk directeur van het onderzoeksinstituut CARIM (Cardiovascular Research Institute Maastricht) van de Universiteit Maastricht (UM), is per 1 januari benoemd tot gasthoogleraar aan het Collège de France te Parijs. Hij zal in 2004 een aantal gastcolleges geven over de nieuwste inzichten in het ontstaan en de behandeling van hart- en vaatziekten.

Struijker Boudier kwam eind jaren zeventig naar de UM, alwaar hij in 1980 tot professor farmacologie werd aangesteld bij de Faculteit der Geneeskunde. Van 1983-1999 was hij voorzitter van de capaciteitsgroep Farmacologie en Toxicologie van de Universiteit Maastricht, daarna werd hij directeur van CARIM. Professor Struijker Boudier houdt zich onder andere bezig met onderzoek op het gebied van cardiovasculaire biologie en farmacologie, en neuro- en nierfarmacologie. Hij is/was lid van verschillende wetenschappelijke raden in binnen- en buitenland waaronder die van de Nederlandse Hartstichting, de Nierstichting Nederland en de European Council of Blood Pressure and Cardiovascular Research. Daarnaast is hij international fellow van de American Heart Association en kreeg hij een eredoctoraat van de Universiteit van Luik.

Het Collège de France is opgericht in 1530 en is nog steeds de meest vooraanstaande wetenschappelijke instelling in Frankrijk. De hoogleraren verbonden aan het Collège verrichten fundamenteel onderzoek en geven regelmatig openbare - voor iedereen toegankelijke - colleges over de stand van de wetenschap. Er bestaat al een aantal jaren een samenwerking tussen CARIM van de Universiteit Maastricht en de experimentele geneeskunde groep van het Collège de France.

Noot voor de pers
Voor meer informatie kunt u terecht bij Prof. dr. H.A.J. Struijker Boudier, tel. 043-38 81420 , e-mail
H.StruijkerBoudier@FARMACO.unimaas.nl
De afdeling Communicatie van de UM is bereikbaar via 043-3882044. Voor urgente zaken buiten kantooruren: 06 4602 4992, e-mail pers@bu.unimaas.nl