Politie Twente

Persberichten Politie Twente 9 januari 2004

Monique Oude Wolbers: 053-4555588

Woninginbraken

In de wijk Windmolenbroek zijn vier woningen bezocht door het inbrekersgilde

Almelo

In de nacht van woensdag 7 op donderdag 8 vond een poging tot inbraak plaats in een woning aan De Graspieper. Getracht was het raam te open te breken. Later die nacht werd ingebroken in een woning aan De Gieteling. Daar werd na inklimming toegang verkregen tot de woning en een klein geldbedrag weggenomen. In de namiddag werd een woning aan De Condor bezocht. Na het forceren van de deur werden twee digitale camera's gestolen. In de avonduren werd ingebroken in een woning aan De Nachtuil. Nadat het slot van de achterdeur was geforceerd werd toegang verkregen tot de woning. Het is nog niet bekend wat hier wordt vermist.

Aantreffen hennepkwekerij

Woning ingericht als hennepkwekerij

Holten

Op donderdag 8 januari omstreeks 16.10 uur stelde de politie een onderzoek in in een woning aan de Langstraat. Het vermoeden bestond dat daar hennep werd gekweekt. Eenmaal binnen ontdekte de politie dat de gehele woning in gebruik was als hennepkwekerij. In vier verschillende vertrekken werden in totaal 935 planten aangetroffen. Bij de komst van de politie zaten twee personen in de woning. Een van hen wist te ontkomen. De andere, een 30-jarige man uit Amersfoort is aangehouden. Wegens recidive is de verdachte in verzekering gesteld en opgesloten. De woning is geruimd en de planten en apparatuur zijn vernietigd.. (bps:04-001497

Verkeerscontroles

Op verschillende locaties vonden verkeerscontroles plaats

Noordwest-Twente

Op verschillende locaties in het district is het verkeer gecontroleerd op diverse overtredingen.

Almelo Bornebroeksestraat

16x PV niet dragen autogordel (81 gecontroleerd) 1x inbeslagname en PV radardetector Een 31-jarige automobilist uit Rijssen werd bekeurd wegens het niet handsfree telefoneren. Tevens bleek zijn auto niet verzekerd, waarop zijn auto in beslag is genomen.

Vriezenveen Hammerweg

2x PV snelheidsovertreding bromfietsers 2x PV niet handsfree telefoneren

Den Ham Dorpsstraat

13x PV auto gordel (69 gecontroleerd)

Vroomshoop en omgeving

12x PV fietsers zonder verlichting

Holten N 332

7x PV niet dragen autogordel


---- --