Politie Twente

Persberichten Politie Twente 9 januari 200

Ageeth Doldersum.: 053-4555588

Aanrijding onder invloed

Automobilist belandt met zijn auto in de sloot en blijkt teveel gedronken te hebben

Markelo

Een 32-jarige man uit Diepenheim reed donderdag 8 januari omstreeks 07.40 uur op de Diepenheimseweg in Markelo. Hij verloor de macht over het stuur waardoor de auto in de berm terecht kwam en vervolgens op de kop in de sloot belandde. De 32-jarige had hierbij geen letsel opgelopen. Bij controle bleek hij onder invloed van alcohol te verkeren, waarop politieagenten hem aanhielden. Ademanalyse gaf een resultaat van 0,95 promille. Verder bleek dat de auto niet verzekerd was. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-002770)

Hennepplantage ontmanteld

Bewoner aangehouden nadat in diens woning een hennepplantage werd aangetroffen

Hengelo

In een woning troffen politieagenten donderdagmiddag 8 januari een hennepplantage aan. De bewoner, een 47-jarige man in Hengelo, werd omstreeks 14.45 uur aangehouden. Op meerdere plaatsen in de woning werd een hennepplantage aangetroffen. In totaal werden 148 planten en diverse apparatuur in beslag genomen. Deze zullen vernietigd worden. Tegen de 47-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-003021)

Verkeerscontrole

24 automobilisten bekeurd wegens het negeren van de geslotenverklaring

Hengelo

Woensdag 7 en donderdag 8 januari werd gecontroleerd op de Händelstraat in Hengelo in verband met het inrijverbod dat hier geldt vanaf de Oldenzaalsestraat. Er was een klacht binnengekomen van een vervoersonderneming wegens het feit dat bussen regelmatig niet door de Händelstraat kunnen rijden omdat personenauto's deze straat als sluiproute gebruiken. In totaal werden 24 automobilisten bekeurd wegens het negeren van het inrijverbod. (bps: 04-002958)

9 bekeuringen bij algemene verkeerscontrole in Albergen

Albergen

Donderdag 8 januari werd van 14.00 tot 14.50 uur een algemene verkeerscontrole gehouden aan de Ootmarsumseweg in Albergen. In totaal werden 9 processen-verbaal opgemaakt wegens het niet dragen van een autogordel (7x), het niet op eerste vordering afgeven van het rijbewijs en wegens niet juiste belading van een aanhangwagen (gevaar voor afvallende lading). (bps: 04-003040)

Verdachte aangehouden

Politieagenten gebruiken pepperspray tegen opgehitste hond

Hengelo

Donderdagmiddag 8 januari werd omstreeks 15.30 uur gemeld dat een vrouw weigerde de stationsrestauratie aan het Stationsplein in Hengelo te verlaten. De vrouw had al een paar uur in de restauratie gezeten met haar niet aangelijnde hond. Personeel had haar gevraagd de zaak te verlaten omdat zij zich zo hinderlijk gedroeg dat het personeel en ook bezoekers zich aan haar stoorden. De vrouw had echter geweigerd te vertrekken en was gaan schelden, waarop de politie werd gebeld. De politieagenten troffen de vrouw in de restauratie en spraken haar aan. De vrouw kon geen vervoersbewijs tonen, waarop de agenten haar diverse keren vorderden te vertrekken. Dit weigerde zij, waarop zij, een 37-jarige vrouw uit Enschede, werd aangehouden. Tijdens de aanhouding hitste de vrouw haar hond tegen de politieagenten op, waarop de hond zodanig agressief werd richting de agenten dat zij hem met pepperspray bespoten om hem rustig te krijgen. De verdachte werd vervolgens geboeid naar het politiebureau overgebracht. Zij werd nog diezelfde avond na verhoor heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-003053)


---- --