Politie Twente

Persberichten Politie Twente vrijdag 9 januari 2004

Naam Chantal Westerhoff.: 053-4555588

Aanrijding letsel

Fietser kreeg geen voorrang van automobilist en raakte gewond

Enschede

Op donderdag 8 januari '04 omstreeks 18.04 uur reed een 31-jarige fietser uit Enschede over de Nijverheidstraat in zijn woonplaats. Op de kruising Hoedemakerplein, Brammelerstraat, Piet Heinstraat, MH Tromplaan kreeg hij geen voorrang van een 35-jarige Enschedese automobilist. De man kwam ten val en raakte gewond aan zijn gezicht. Hij is behandeld bij de huisartsenpost. De automobilist verklaarde de fietser door de duisternis en de regen niet te hebben gezien. Tegen de automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-003127)

Detector inbeslaggenomen

Automobilist wilde het apparaatje verbergen voor de agent.

Enschede

Op donderdag 8 januari '04 omstreeks 9.56 uur wilde een 45-jarige automobilist uit Apeldoorn bij het zien van een politieagent zijn detector verbergen. De agent zag dit echter en de man werd gecontroleerd. In eerste instantie ontkende de man maar uiteindelijk leverde hij toch zijn verklikker in. Het apparaat werd in beslaggenomen en tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-002873)

Aanhouding fietsendief

Agent in burger ziet een man proberen een fiets te stelen.

Enschede

Op vrijdag 9 januari 2004 omstreeks 00.30 uur ziet een agent in burger, in zijn vrije tijd, een man verdacht ophouden bij fietsen op het Stationsplein in Enschede. De agent zag dat een 18-jarige man uit Hengelo probeerde het slot van een fiets te forceren. De agent waarschuwde hierop een dienstdoende agent. De man werd aangesproken en hij bekende de poging diefstal van de fiets. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd de man weer in vrijheidgesteld. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-003217)

Winkeldief aangehouden

De verdachte had reeds een winkelverbod

Enschede

Op donderdag 7 januari '04 omstreeks 12.15 uur kwam er een melding van een slapende man bij een supermarkt aan de Noorderhagen in Enschede. De agenten werden daar aangesproken door medewerkers van de betreffende supermarkt die vertelden dat de slapende man even daarvoor een vleespakket had gestolen. De man, een 32-jarige man uit Bergharen, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd hij opgesloten. De man heeft de status veelpleger en werd daarom inverzekering gesteld. De supermarkt had de man al eerder een winkelverbod aangezegd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-002913)

Man steelt kipfilet

Bleek dat de verdachte nog 15 dagen celstraf had openstaan.

Enschede

De agenten van de Politie Twente kregen op donderdag 8 januari '04 omstreeks 14.00 uur het verzoek te gaan naar een supermarkt aan de Rijnstraat in Enschede. Daar had men een winkeldief betrapt op het stelen van kipfilet. De verdachte, een 40 jarige man uit Enschede, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat hij nog 15 dagen celstraf had openstaan. De man werd daarom opgesloten. (bps: 04-002913)

Winkeldief

Verdachte is veelpleger en werd inverzekering gesteld

Enschede

Op donderdag 8 januari '04 omstreeks 18.17 uur werd een 29-jarige man uit Enschede betrapt op diefstal uit een winkel aan de Hendrik Jan van Heekplein in Enschede. Hij had aftershave twv E 187,90 gestolen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd de man opgesloten en inverzekering gesteld omdat hij de status 'veelpleger' heeft. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-003120)

Hennepkwekerij aangetroffen

In de woning van verdachte werden 200 geknipte en 200 volgroeide planten aangetroffen

Enschede

Op donderdag 8 januari '04 omstreeks 12.21 uur heeft de Politie Twente een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Amundsenstraat in Enschede. De complete inrichting voor de kwekerij en de aangetroffen planten zijn inbeslaggenomen en vernietigd. De bewoner was niet aanwezig. De Politie Twente stelt een onderzoek in. (bps: 04-002889)

Mishandeling

Meisje wordt mishandeld naar aanleiding van een chat-gesprek..

Enschede

Op donderdag 8 januari '04 omstreeks 14.25 uur werd er een vechtpartij gemeld op de Tiemeister te Enschede. Bleek dat een 15 jarig meisje uit Enschede was mishandeld door een 16-jarige Enschedese en haar vriendinnen. De aanleiding was een chat-gesprek op de MSN. Het 15-jarige meisje heeft aangifte gedaan van mishandeling. Zij werd geslagen door het 16-jarige meisje. Een jongen wilde de meiden uit elkaar halen maar kreeg ook enkele klappen van de 16-jarige (o.a. blauw oog en kras op zijn gezicht). De 16-jarige is aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en opgesloten. In het belang van het onderzoek werd zij inverzekering gesteld. (bps: 04-002988)


---- --