Ingezonden persbericht


Persbericht

09 januari 2004

FileNet verslaat concurrerende ECM-leveranciers op het gebied van klanttevredenheid
~ nieuw Europees onderzoek toont opvallende ontwikkelingen voor 2004 ~

FileNet Corporation (Nasdaq: FILE), een toonaangevende leverancier van Enterprise Content Management (ECM) oplossingen, heeft de eerste plaats voor klanttevredenheid behaald in een nieuw onderzoek onder Europese senior IT managers. Klanten van FileNet, die werden ondervraagd in het onderzoek CIO Survey: Content Management Trends 2003 van Rethink Research Associates, waren veel positiever over hun ECM-implementaties dan klanten van andere ECM-leveranciers.

FileNet schrijft deze resultaten toe aan haar nieuwe after-sales programma dat in januari 2003 is gelanceerd. Daarnaast heeft FileNet een gespecialiseerde wereldwijde organisatie aangesteld die zich richt op klantloyaliteit. Lee Roberts, CEO van FileNet, legt uit dat FileNet klanttevredenheid beschouwt als een doorslaggevende factor voor haar continue koppositie in de ECM-markt.

"Onze focus op klanttevredenheid, gecombineerd met de ontwikkeling van toonaangevende producten en functionaliteiten, onderstreept onze inspanningen om de aanwezigheid onder bestaande klanten te vergroten en ons wereldwijd geïnstalleerde klantenbestand uit te breiden," aldus Roberts. "Dit nieuwe onderzoek bevestigt dat we met onze aandacht voor de klant de goede weg in zijn geslagen."

Het onderzoek van Rethink Research bracht tevens aan het licht dat ongeveer de helft (48 procent) van de bedrijven die reeds ECM-oplossingen hebben geïmplementeerd, verwacht hun installaties in de komende twee jaar uit te breiden. Ook gaf het rapport aan dat ECM-implementaties substantieel zullen toenemen. Dit jaar zal 21 procent van de systemen gebruikt worden door meer dan 20 procent van het personeel, maar de voorspellingen laten zien dat dit percentage in 2006 tot 72 procent van het personeel gestegen zal zijn.

Bovendien is uit het onderzoek naar voren gekomen dat het verbeteren van bedrijfsprocessen de motor zal zijn achter content management implementaties. De P8-productarchitectuur van FileNet onderscheidt zich door haar business process management (BPM) en workflow capaciteiten, inclusief geïntegreerde processimulatie, rapportages en analyses.

Een andere bepalende factor voor investeringen die uit het onderzoek naar voren komt, is de naleving van nieuwe wetgeving op het gebied van records management. Als reactie op deze eis heeft FileNet onlangs de introductie van een nieuwe records management suite, FileNet Records Manager, aangekondigd. Deze suite is ontwikkeld om uitgebreid lifecycle management voor records te bieden, van creatie tot verwijdering.

"De integratie van content management systemen met andere bedrijfsapplicaties en -processen is een belangrijke voorwaarde van de klant. Terwijl content management inzicht kan bieden in en controle over gegevens, ondersteunt BPM records management gedurende de gehele levensduur van belangrijke documenten. Onze specifieke capaciteiten op het gebied van records management bieden onze klanten een effectief en schaalbaar platform voor naleving van nieuwe wetgeving," vult Roberts aan.

(434 woorden)


BERICHT VOOR DE REDACTIE


Over FileNet
FileNet Corporation (NASDAQ: FILE) helpt organisaties betere beslissingen te nemen door de content en processen achter hun activiteiten te beheren. FileNet's enterprise content managementoplossingen (ECM) stellen klanten in staat om concurrentievoordeel te verkrijgen en te behouden door content uit hun hele organisatie te beheren, hun bedrijfsprocessen te automatiseren en te stroomlijnen en een volledig aanbod aan connectiviteit te bieden die nodig is om het nemen van dagelijkse, belangrijke beslissingen te vereenvoudigen.

FileNet ECM-oplossingen bieden een uitgebreide reeks capaciteiten die integratie bieden met bestaande informatiesystemen. Zo levert zij voordelige oplossingen om echte zakelijke problemen op te lossen.

Sinds de oprichting van het bedrijf in 1982, hebben meer dan 4.000 organisaties, waaronder 81 van de Fortune 100-bedrijven, gebruik gemaakt van de voordelen die FileNet-oplossingen bieden bij het beheren van 'mission critical' content en -processen.

Het hoofdkantoor van FileNet is gevestigd in Costa Mesa, Californië. Het bedrijf biedt haar innovatieve ECM-oplossingen in meer dan 90 landen aan via zowel haar eigen wereldwijde verkoopkanaal en professionele diensten als via haar ValueNet® Partner-netwerk van resellers, system integrators en applicatieontwikkelaars.

---


Safe Harbor Statement under the Private Securities Litigation Reform Act of 1995:
This release may contain forward-looking statements that involve risks and uncertainties. Words such as "anticipates," "expects," "intends," "plans," "believes," "may," "will" and similar expressions are intended to identify forward-looking statements. Among the important factors that could cause actual results to differ materially from those in the forward-looking statements are FileNet's ability to develop, complete, introduce, market, distribute and gain market acceptance for its products and technologies in a timely manner; announcements of technological innovations, new products or product enhancements by FileNet or its competitors; general market conditions; and other factors detailed in the FileNet's filings with the Securities and Exchange Commission, including its recent filings on Forms 10-K and 10-Q.

---


Note to editors: FileNet and ValueNet are registered trademarks of FileNet Corporation. FileNet P8 is a trademark of FileNet Corporation. All other company or product names referenced in this release may be trademarks or registered trademarks of their respective owners.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met: Kim van Bokhoven of Lilian van Tongerlo van LEWIS, het IT PR bureau:
Tel: +31 (0) 40 235 46 00Fax: +31 (0) 40 235 46 01
E-mail: kimv@lewispr.comwww.lewispr.com
lilianv@lewispr.com

Voor meer informatie over FileNet kunt u contact opnemen met Melanie Bessem, FileNet:
Tel:+31 (0) 20 543 13 45
Email: mbessem@filenet.comwww.FileNet.com

---


LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies
Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com

---