Politie Zuid-Holland-Zuid

09/01 Ochtend Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

09-01-2004 - Persberichten District I

INBREKER AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Een inbreker is aangehouden. In de nacht van donderdag op vrijdag 9 januari is ingebroken in een winkel aan de Vondelstraat. Hier werd een kassalade weggenomen. Iemand had glasgerinkel gehoord en de politie gebeld. De persoon had tevens doorgegeven aan de politie dat iemand met een auto was weggereden. De politie hield deze automobilist aan op de Krispijnseweg. Deze 32-jarige man (woonplaats onbekend) werd aangehouden en ingesloten.

ALCOHOL
HENDRIK-IDO-AMBACHT- Een 43-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht is aangehouden. De man reed in de nacht van donderdag op vrijdag 9 januari over de Weteringsingel. Hij bleek teveel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. De man kreeg een rijverbod van 2 uur en een transactie.

RIJBEWIJS KWIJT
ZWIJNDRECHT- Een 39-jarige man uit Roosendaal is aangehouden. De man reed in de nacht van donderdag op vrijdag 9 januari over de A16. de man bleek veel te veel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. Het was niet de eerste keer dat de man voor dit vergrijp was aangehouden. Hij moet zijn rijbewijs inleveren.

BROMFIETSCONTROLE
DORDRECHT- De politie heeft een bromfietscontrole gehouden op diverse plaatsen in Dordrecht. Vier brommers werden in beslag genomen. Hiernaast werd nog een groot aantal bromfietsers bekeurd.
-22 bromfietsers wegens een te hoog vermogen
-1 bromfietsers wegens het niet tonen van een certificaat
-5 bromfietsers wegens een niet geldig certificaat
-3 bromfietsers omdat ze geen helm droegen

-2 bromfietsers wegens een niet correcte verlichting
-2 bromfietser wegens verkeerde stickers (geel i.p.v. oranje v.v.)
-1 bromfietser wegens gevaarlijk weggedrag

-2 bromfietsers wegens het niet kunnen tonen van een verzekeringsbewijs