Politie Zuid-Holland-Zuid

09/01 Ochtend Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

09-01-2004 - Persberichten District II

BEROVING
ALBLASSERDAM- Een 57-jarige man uit Sliedrecht is beroofd. Op donderdag 8 januari, aan het begin van de avond parkeerde de man zijn auto aan de Kelvinring ter hoogte van de inrit naar het parkeerterrein van de Mac Donalds. Toen de man uitstapte, werd hij door een man benaderd die om zijn geld vroeg. De 57-jarige weigerde in eerste instantie geld te geven en gaf de man een duw. Vervolgens bedreigde de man de 57-jarige met een mes. Hierop geeft de 57-jarige zijn portemonnee af. De man rent vervolgens weg. De politie start een onderzoek op.

GEWOND
GORINCHEM- Een vrouw (leeftijd onbekend) uit Gorinchem is gewond geraakt tijdens een ongeval. Zij fietste op donderdagmiddag 8 januari 2004 op de rotonde bij de Kom/Stadhuisplein. Toen zij overstak kwam een 22-jarige vrouw uit Gorinchem met haar auto de rotonde oprijden. De twee botsten tegen elkaar. De fietster kwam ten val. Twee hulpvaardige getuigen boden hulp en bedekten het slachtoffer met hun jassen en wisten het slachtoffer en de 22-jarige vrouw te kalmeren. Later kwam het ambulancepersoneel. Zij hebben de fietster met misselijkheidsklachten en last van haar ribben en schouder overgebracht naar het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. De 22-jarige vrouw bleef ongedeerd.

VERLICHTING
LEERDAM- De politie heeft een verlichtingscontrole gehouden op de Tienweg. Dit was op donderdagavond 8 januari 2004. De politie schreef 13 bekeuringen uit aan fietsers die hun fietsverlichting niet in orde hadden.

AANHOUDING GESIGNALEERDE
GORINCHEM- Een man is aangehouden Deze 24-jarige man uit Assen werd gecontroleerd door de politie op donderdagmiddag 8 januari 2004. Hij bleek nog 179 dagen gevangenisstraf uit te moeten zitten. De man is ingesloten.