Politie Gelderland-Midden

Hoevelaken; viertal verdacht van meerdere diefstallen
Publicatiedatum: 09-01-2004

De politie in de unit Noord heeft met de aanhouding van vier verdachten 10 misdrijven kunnen oplossen. Drie van hen worden verdacht van de diefstal van CV ketels en gereedschappen. Ook worden zij verdacht van een poging tot doodslag. De verdachten, twee 17-jarige inwoners uit Nijkerk en Eemnes en een 23-jarige inwoner uit Leusden werkten in wisselende samenstelling. Een 39-jarige inwoner uit Putten wordt verdacht van de heling van de gestolen goederen, waar overigens niets van is terug gevonden. De verdachten zijn in november en december van het vorig jaar aangehouden, de twee oudste verdachten zitten nog vast.

Op 7 november 2003 wordt de man uit Leusden overlopen in een in aanbouw zijnde woning in Hoevelaken aan de Wouter van de Glindlaan. Hij vlucht door uit een raam op de eerste verdieping te springen, maar de getuigen blokkeren met een bestelbus de uitgang van de wijk. Als zij dan even later een bestuurder die de wijk uit wil daarop aanspreken, constateren zij dat zijn verhaal niet klopt. Daarop probeert de man met zijn auto te ontkomen.

Voortgesleept
Tijdens die vlucht houdt de 27-jarige getuige uit Nijkerkerveen zich aan de chauffeur van de auto vast, zodat hij zo'n 500 meter door de auto wordt meegesleept. Daarbij loopt de snelheid behoorlijk op. Bij een verkeerszuil weet de bestuurder zijn belager letterlijk van zich af te schudden, de getuige klapt tegen de zuil en moet naar het ziekenhuis. Achteraf valt zijn letsel mee. De andere getuige weet het kenteken van de auto te noteren, waarop de verdachte later in Leusden kan worden aangehouden.

Onderzoek
Daarmee begint het onderzoek, dat uiteindelijk leidt tot de aanhouding van drie andere verdachten, twee mededaders en een heler. Zij worden verdacht van de genoemde feiten, die zijn gepleegd in Hoevelaken Putten, Harderwijk en Nijkerk. Inmiddels is het politieonderzoek afgerond.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221

---