JAAP MODE

Modeontwerper Jaap Rijnbende gesommeerd

De Amsterdamse modeontwerper Jaap Rijnbende,is opnieuw gesommeerd zijn activiteiten onder zijn gedeponeerde merk JAAP(R)te staken.

Sinds mei 2003 heeft modeontwerper Jaap Rijnbende met het Duitse Concern JOOP! GmbH, een juridisch verschil van mening over het gebruik van de handelsnaam en het merk JAAP(R).

Een eerder voorgestelde schikking van modeontwerper Jaap Rijnbende, met een salon aan de Maasstraat 144 in Amsterdam, is door de tegenpartij tot verbazing van de modeontwerper afgewezen.

JOOP! GmbH, uit Hamburg, stelt dat Jaap Rijnbende door het gebruik van het merk JAAP(R) inbreuk maakt op zijn merkenrechten en ten gevolge van het handelen van modeontwerper Jaap Rijnbende aanzienlijke schade te hebben geleden en nog steeds schade lijdt. De vraag rijst of deze stellingname juridisch houdbaar is nu beide partijen zich richten op een ander publiek en inbreuk overigens niet vaststaat.

Mocht u vragen hebben omtrent dit persbericht, dan kunt u contact opnemen met modeontwerper Jaap Rijnbende. Telefonisch te bereiken 020
611 31 53.
Tevens kunt u met vragen terecht bij de advocaat van Jaap Rijnbende, Mevrouw mr. Iris van Rooij, telefoon 010 24 25 351.


09 jan 04 13:25