AutoRai

9-1-2004

Chrysler PT Cruiser Cabrio: frisse bries

Deze maand gaat in het Mexicaanse Toluca de productie van de Chrysler PT Cruiser Cabrio van start. De definitieve productieversie van deze nieuwe cabriolet werd op 6 januari jl. door de Chrysler Group onthuld tijdens de North American International Auto Show in Detroit.

Vergeleken met andere modellen in dit segment vormt de PT Cruiser Cabrio een echte frisse bries.

Ruimtelijk comfort
De PT Cruiser Cabrio biedt een combinatie van eigenzinnige styling, unieke veelzijdigheid, ruimte en comfort. De uitermate stijve carrosserieconstructie staat garant voor geruisloos rijplezier, ongeacht of wordt gereden met de kap open of dicht. Inzittenden in de PT Cruiser Cabrio beschikken over verreweg de grootste interieurruimte in dit segment - zo hebben de inzittenden achterin gemiddeld 25 centimeter meer beenruimte dan in concurrerende modellen.

Behalve ruim is het interieur ook uitermate flexibel: zo zijn er maar liefst negen verschillende stoelopstellingen mogelijk. Daarmee eist de PT Cruiser Cabrio een geheel eigen plaats op in het segment, net als de oorspronkelijke PT Cruiser dat bij zijn introductie deed.

Automaat of handgeschakeld
De PT Cruiser Cabrio is vanaf zijn marktintroductie in Nederland leverbaar in twee uitvoeringen, Limited en GT Turbo. Beide beschikken over een uitgebreide standaarduitrusting, met onder meer een elektrisch bedienbare softtop, zonwerend Smart-glas, een ABS-remsysteem, dualfase airbags voor bestuurder en passagier, elektrisch bedienbare ramen en buitenspiegels, cruise control, airconditioning, lederen bekleding en mistlampen. De Limited-versie beschikt over een 2.4 liter benzinemotor, met naar keuze een handgeschakelde of automatische transmissie. Uiterlijk is de PT Cruiser Cabrio Limited onder meer te herkennen aan 16 inch aluminium velgen.

De PT Cruiser Cabrio GT heeft een High Output 2.4 liter viercilinder benzinemotor onder de motorkap, in combinatie met een handgeschakelde vijfversnellingsbak. Bovendien is de GT-uitvoering voorzien van sportieve wielophanging, 17 inch aluminium velgen en een met chroom afgewerkte grille.

Traditie voortgezet
Met de PT Cruiser Cabrio zet Chrysler een even lange als succesvolle traditie voort. Al in 1937 introduceerde de Chrysler Group de eerste cabriolet met automatisch bedienbaar dak, en de Chrysler Sebring Cabrio is in de Verenigde Staten de meest verkochte cabriolet. De Nederlandse marktintroductie van de Chrysler PT Cruiser Cabrio wordt in mei verwacht, juist op het moment dat cabriorijders hoopvol op de eerste zonnige dagen wachten.