Gemeente Gouda




datum: 7 januari 2004
afdeling: Communicatie en persvoorlichting
contactpersoon: Mohammed Fallah
telefoon: 0182-8393

groenlicht voor uitbreiding Coornhertgymnasium

De Coornhertgynasium aan de Jan van Renesseplein heeft voor uitbreiding van het schoolgebouw een bouwvergunning aangevraagd. Het college van B en W heeft besloten de vergunning te verlenen. Het gymnasium krijgt daarmee een gebruiksvriendelijke en functionele centrale hal en entree.

Het ontwerp voor de uitbreiding van het schoolgebouw is tot stand gekomen na overleg tussen het schoolbestuur en de afdelingen onderwijs en bureau huisvesting onderwijs van de gemeente als financier. Het ontwerp voor de centrale hal voldoet aan alle gestelde eisen. Er zijn meerdere onderzoeken gedaan door een architect in samenspraak met de betrokken partijen naar een mogelijke plek voor de hal. Uiteindelijk blijkt het binnenterrein geschikt te zijn. Hier komt een nieuwe, duidelijke en overzichtelijke entree voor de leerlingen die via de centrale hal de school in kunnen. Er komt een lift in de hal waardoor bijna alle ruimten in het gebouw ook voor minder valide personen makkelijk bereikbaar zijn. Naast de lift komt er ook een trappenhuis dat de huidige verkeersituatie met smalle trappen en gangen aanzienlijk verbeterd. Het gebouw wordt hierdoor gebruiksvriendelijker en functioneler.

Het bouwontwerp voor het schoolgebouw is definitief. Deze wordt ter visie gelegd vanaf 15 tot en met 28 januari 2004 bij de sector Stadswerken op de Antwerpseweg 5.


----einde bericht ------