Rabobank Nederland

Trioliet overgenomen door familie Liet, Rabo Participaties en Management Rabobank Nederland, 09/01/2004 13:53
---

De familie Liet heeft samen met Rabo Participaties B.V. overeenstemming bereikt over de overname van alle aandelen van Trioliet Mullos B.V., Schrijver Agro B.V. en Litech B.V. van Netagco Roughage Division B.V. De overname heeft tot doel de internationale leiding- en toonaangevende positie van het bedrijf in het kuilvoerverwerkende segment verder te versterken en uit te bouwen.

Trioliet, gevestigd te Oldenzaal, is een succesvolle en toonaangevende producent van kuilvoerverwerkende machines, in het bijzonder kuilvoersnijders en voermengwagens met verticale mengvijzel(s), bestemd voor de melk- en rundveehouderij. De omzet bedraagt ruim 30 miljoen en er zijn ruim 120 medewerkers in dienst. De leiding van Trioliet blijft in handen van algemeen directeur Nico van der Plas en het management team. Zowel de directie als het management team hebben vertrouwen in de overname en nemen ook deel in Trioliet.

Liet Cees Liet heeft samen met twee broers, Trioliet meer dan 50 jaar geleden opgericht. Na de revolutionaire ontwikkeling van de U-kuilvoersnijder in 1983 werd de onderneming verkocht. Ook na deze periode bleef de heer Liet actief op het gebied van de ontwikkeling van kuilvoerverwerkende machines. Door deze overname heeft Cees Liet samen met zijn kinderen een meerderheidsbelang verworven in de groep.

Rabo Participaties Rabo Participaties is de participatiemaatschappij van Rabobank Nederland die middels buy-outs en groeifinancieringen investeert in Nederlandse ondernemingen. Rabo Participaties heeft thans een geïnvesteerd vermogen van ruim 120 miljoen.