Ingezonden persbericht


Persbericht


CONTINENTAL AIRLINES OPENT LAATSTE FASE VAN NIEUWE TERMINAL OP HOUSTON BUSH INTERCONTINENTAL AIRPORT


HOUSTON, 9 januari 2004 - Continental Airlines (NYSE: CAL) heeft de laatste en grootste fase van de nieuwe, 23 gates tellende "Terminal E" op Bush Intercontinental Airport in Houston (zijn belangrijkste en drukste 'hub') geopend. De ruim opgezette terminal, waar Continental al zijn internationale vluchten op Houston wil onderbrengen, heeft een modern ontwerp dat de reiziger van alle gemakken voorziet. De terminal biedt Continental de mogelijkheid zijn binnenlandse en internationale dienstverlening verder uit te bouwen. Nu Terminal E volledig in bedrijf is, beschikt Continental op de luchthaven over 100 gates van waaruit dagelijks 538 vluchten vertrekken.
"Continental heeft met Terminal E driehonderd miljoen dollar geïnvesteerd in de toekomst van Houston", zei Continentals bestuursvoorzitter en CEO Gordon Bethune. "Geen enkele andere luchtvaartmaatschappij heeft zoveel geïnvesteerd in de groei van de regio. We willen van Houston de beste luchthaven maken om in de Verenigde Staten aan te komen en Terminal E draagt daaraan bij."
De laatste fase van het project omvat de opening van 10 nieuwe winkels en restaurants en de grootste Presidents Club ter wereld, een drie verdiepingen tellende lounge van bijna 2.500 vierkante meter met uitzicht op de luchthavenactiviteiten. Deze Presidents Club biedt onder andere gratis toegang tot draadloos internet, 60 werkplekken om zaken te doen en douchefaciliteiten voor BusinessFirst reizigers van intercontinentale vluchten. Continental was verantwoordelijk voor de bouw van Terminal E en heeft ook de verantwoordelijkheid voor de exploitatie ervan.
De Gemeente Houston bouwt naast de terminal een Federal Inspection Station (voor
douane- en immigratiediensten) dat naar verwachting begin 2005 in gebruik zal worden genomen. Dan kan Continental alle internationale inkomende vluchten op Terminal E afhandelen. Door de

- meer -

terminal en een nieuwe, bijna 3.000 meter lange start- en landingsbaan, kan Bush Intercontinental Airport sneller meer luchtverkeer afhandelen.Hoge plafonds, brede gangpaden, ruime zitmogelijkheden en grote glazen wanden geven de reizigers een groot ruimtelijk gevoel. Op technologisch gebied is Terminal E het neusje van de zalm, met flat-screen monitoren voor vluchtinformatie, een omroepinstallatie waarvan de sterkte zich automatisch aanpast aan het omgevingsgeluid en de modernste eService terminals om zelf in te checken. Door het hele gebouw zien reizigers moderne kunst van Peter Max en "The Art Guys" uit Houston op 80 videoschermen.
De activiteiten van Continental maken van Houston de vierde grootste hub in de Verenigde Staten, gemeten naar het aantal passagiers. De luchthaven heeft daarmee een sleutelpositie gekregen in de internationale luchtvaart naar Europa, Latijns-Amerika en de landen rond de Stille Oceaan. De gates en laadbruggen zijn zo ontworpen dat ze geschikt zijn voor alle afmetingen vliegtuigen. Daarmee heeft Continental de flexibiliteit zowel kleine regionale toestellen met 50 stoelen af te handelen als Boeings 777 met 283 stoelen.
Continental Airlines (continental.com), de zevende grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld, voert dagelijks meer dan 2.200 vluchten uit naar 127 bestemmingen in de Verenigde Staten en 96 internationale bestemmingen - meer internationale steden dan welke andere Amerikaanse luchtvaartmaatschappij ook. In Europa en het Midden-Oosten vliegt Continental op 17 steden in 11 landen, van waaruit wekelijks 168 vluchten naar Continentals hubs worden uitgevoerd in New York/Newark, Houston en Cleveland, met doorverbindingen naar steden in Noord-Amerika, Latijns-Amerika en het Caribische gebied. Continental vliegt dagelijks vanaf Amsterdam naar New York/Newark en naar Houston.
Continental is zowel in 2001 als in 1996 uitgeroepen tot Airline of the Year door Air Transport World, waarmee het de enige luchtvaartmaatschappij is die deze eer twee maal in vijf jaar te beurt is gevallen. Continentals BusinessFirst won de Best Executive/Business Class award tijdens de OAG Airline of the Year Awards 2003. Continental heeft verschillende Europese alliantiepartners, waaronder Air Europa, Emirates, FlyBE (British European), KLM, Maersk Air, TAP Air Portugal en Virgin Atlantic Airways.
---