Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving

Alkmaar 09-01-2004 - 16.00 uur

Inbraak woning
Alkmaar, donderdag 8 januari 2004.
Donderdag ontdekte de bewoner van een woning aan de Reviusstraat dat er was ingebroken. Men was in het huis gekomen door het vernielen van een deur. Vanuit de woning werden onder anderen een computer, twee camera's en een paspoort weggenomen. Volgens de bewoner moet de inbraak hebben plaatsgevonden tussen donderdagmiddag 13.50 en 14.30 uur.

Autobestuurder gewond bij aanrijding
Bergen, donderdag 8 januari 2004.
Donderdagavond omstreeks 20.00 uur vond een aanrijding plaats op de Eeuwigelaan tussen de Zeeweg en het Wiertdijkje. De bestuurder van een personenauto, een 21-jarige inwoner van Bergen aan Zee, reed over de Eeuwigelaan en verloor door tot nu toe onbekende oorzaak de macht over het stuur. Hierdoor botste hij met zijn auto tegen een boom. De bestuurder raakte bij deze aanrijding gewond en is met inwendig letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar en daar opgenomen. Zijn auto werd bij de aanrijding volledig vernield.

Autobestuurder na achtervolging aangehouden
Alkmaar, donderdag 8 januari 2004.
Donderdagavond is een 42-jarige bestuurder van een personenauto uit Stompetoren aangehouden op de Herenweg. Kort daarvoor zagen surveillerende agenten de man met zijn auto rijden over de Oude Hoeverweg. Toen de agenten de bestuurder een stopteken gaven om hem te controleren reed hij snel weg. Na een achtervolging over verschillende wegen in Alkmaar, waarbij de verdachte een groot aantal verkeersovertredingen beging en gevaarlijke manoeuvres uithaalde, kon hij uiteindelijk op de Herenweg worden aangehouden. In verband met zijn rijgedrag en de vele door hem gepleegde overtredingen is het rijbewijs ingevorderd en werd zijn auto in beslag genomen.

Politie op zoek naar vermiste man
Egmond aan de Hoef, vrijdag 9 januari 2004.
De politie is sinds woensdag op zoek naar een 42-jarige man uit Egmond aan de Hoef. Hij is sinds dinsdagmiddag, 6 januari 2004 spoorloos. Die middag, omstreeks 15.30 uur heeft hij zijn woning aan de Herenweg verlaten. Hij is toen weggereden in een witte personenauto van het merk Honda, type Concerto. De auto is voorzien van het kenteken DF-DP-14. Vanaf dit moment heeft niemand meer iets van hem gehoord. Onderzoek in de omgeving van zijn woonplaats hebben tot nu toe niets opgeleverd De man verkeerd in geestelijke nood. Een ongeluk wordt dan ook gevreesd. Hij is ongeveer 1,80 m lang, heeft een slank postuur en zwart/grijs sluik haar. Hij was gekleed in een zwart/grijze fleece-trui, een blauwe spijkerbroek en sportschoenen. Getuigen die mogelijk iets kunnen zeggen over de verblijfplaats van de man of die hem na dinsdagmiddag 6 januari al dan niet met zijn auto hebben gezien, worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie in Bergen, telefoon 0900-8844