Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving

Den Helder 09-01-2004 - 16.00 uur

Verkeerscontrole
Den Hoorn, donderdag 8 januari 2004.
Donderdagavond werd een verkeerscontrole gehouden op de Pontweg. Tijdens deze controle werden twee fietsers bekeurd omdat zij geen of geen goede verlichting voerden. Eén autobestuurder kreeg een bekeuring omdat hij het rode verkeerslicht negeerde.

Vrouw ernstig gewond na brand in woning
Den Helder, vrijdag 9 januari 2004.
In de nacht van donderdag op vrijdag ontstond brand in de woonkamer van een woning aan de Dijkschouwerslaan. Toen de politie ter plaatse kwam troffen zij de bewoner voor het huis aan. Hij verklaarde dat zijn 57-jarige vrouw nog in het huis was. Zij werd aangetroffen in de gang en bleek zeer ernstige brandwonden te hebben opgelopen. De vrouw is via het Gemini ziekenhuis overgebracht naar het brandwondencentrum in Beverwijk en daar opgenomen. De man had ademhalingsmoeilijkheden en is eveneens overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder en is daar opgenomen. De brand is vermoedelijk ontstaan door een smeulende sigaret. Hierdoor vatte een zitbank vlam. De woning is door de brand ernstig beschadigd.

Auto over de kop door loslopende paarden
De Cocksdorp, vrijdag 9 januari 2004.
Vrijdagmorgen omstreeks 07.50 uur reed een 22-jarige bestuurder van een bestelwagen uit De Cocksdorp over de Postweg. Tussen de Oorsprongweg en de Slufterweg, net nadat een tegenligger hem was gepasseerd, doemden plotseling een aantal loslopende paarden voor hem op. Hij maakte een uitwijkmanoeuvre en kwam daarbij terecht in de berm. Tijdens het corrigeren sloeg zijn auto over de kop. Het voertuig kwam op het naast de weg gelegen fietspad tot stilstand. De bestuurder bleef ongedeerd. Zijn auto werd volledig vernield.