Ministerie van Defensie


---


---

foto: De ondertekening van de overdrachtsoorkonde door Urlings en Besemer (Peter Wiezoreck)

Topografische Dienst van Defensie naar VROM

9-1-2004 14:26:00

De Topografische Dienst Nederland is sinds vandaag (9 januari) niet langer een defensieonderdeel. Deze ochtend droeg Bevelhebber der Landstrijdkrachten luitenant-generaal Marcel Urlings de TDN in Emmen over aan het Kadaster, een zogeheten Zelfstandig Bestuurs Orgaan (ZBO) van het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu.

De taken van de TDN zijn ondergebracht in de Kadasterwet, omdat een ZBO alleen maar werkzaamheden kan uitvoeren die bij wet zijn geregeld. Deze wet van 9 oktober 2003 is per 1 januari 2004 van kracht.

De overdrachtsceremonie bestond uit het tekenen van een overdrachtsoorkonde door Urlings en de voorzitter van de Raad van Bestuur van het Kadaster mr. J.W.J. Besemer. Vervolgens onthulde Ed Nijpels, voorzitter van de Raad van Toezicht op het Kadaster, het kersverse logo. De plechtigheid werd muzikaal opgeluisterd door de fanfare van de Koninklijke Landmacht. Een terechte bijdrage, want dit krijgsmachtdeel blijft in de grootste opdrachtgever en afnemer van de Topografische Dienst Kadaster, zoals de nieuwe naam luidt (foto's: Peter Wiezoreck).
foto: Nijpels onthult het nieuwe logo van de Topografische Dienst Kadaster (Peter Wiezoreck)