Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (09/01)

Tilburg, 9 januari 2004.

Politie onderzoekt straatroof

TILBURG - Aan de Reeshofdijk heeft een nog onbekende jongen geprobeerd om een 45-jarige Tilburger te beroven. Dat gebeurde rond de klok van zes uur gisteravond. De dader kwam naast de Tilburger fietsen, bedreigde de man met een mes en eiste in de Engelse taal het geld van de man. "Give me all your fucking money", zei de straatrover. Toen het slachtoffer een passant aanriep, is de straarover er zonder buit vandoor gegaan. Het gaat om een jongen van ongeveer 14 à 16 jaar. Hij is ongeveer 1.65 meter lang, heeft licht blond haar dat kort gekapt is en draagt een bril met een zilverkleurig montuur.

Tilburger loopt letsel op bij slippartij

TILBURG - Een 28-jarige Tilburger is gisteravond met hoofdletsel opgenomen in het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg. De man raakte op de A58 met zijn auto in een slip en kwam daarbij tegen de vangrail aan. Bij het corrigeren van zijn auto raakte de man de macht over het stuur kwijt.

Tilburger op de bon na belediging van agenten

TILBURG - Aan de Piusstraat hebben agenten vannacht rond middernacht een 19-jarige Tilburger aangehouden voor belediging. De Tilburger vond het nodig om zijn middelvinger omhoog te steken toen hij de agenten voorbij reed. Met een proces-verbaal op zak is hij weer in vrijheid gesteld.

Inbrekers gaan met dure auto aan de haal

HILVARENBEEK - Bij een inbraak in een woning aan de Kasteelstraat zijn inbrekers vannacht met de auto van een 56-jarige inwoner van deze plaats aan de haal gegaan. De auto is van het merk Mercedes en heeft het kenteken 26-HV-SP. De auto is twee jaar oud en 90.000 euro waard. De daders waren bij de woning over een poort geklommen, gooide met een steen `n ruit van het huis in en pakte de autosleutels uit de woning. De auto stond op de oprit van deze woning.

Agenten halen Tilburger met slok op van de weg

TILBURG - Aan het Arthur van Schendelpark hebben agenten vannacht om tien voor halftwee een 48-jarige Tilburger met zijn auto van de weg gehaald. Bij een routinecontrole bleek dat de man met drank op achter het stuur van zijn auto zat. Aan het politiebureau blies de man bijna
1.50 promille. Het rijbewijs van de man is door de agenten ingevorderd. Verder kreeg hij een rijverbod van 7 uur opgelegd en de agenten maken proces-verbaal op.

Bron: Carel Bouman