Politie Midden- en West Brabant

Persbericht District Breda (09/01)

vrijdag, 9 januari 2004

Verdachte woninginbraak aangehouden

BREDA- De politie van het team PrinsenBeemden heeft gisteravond een 21 jarige Bredanaar aangehouden die wordt verdacht van een woninginbraak in Prinsenbeek. Bij deze woninginbraak werd onder andere geld en andere persoonlijke bezittingen van de eigenaar gestolen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Politie houdt man aan voor vechten in kroeg

BREDA- De politie heeft vannacht een 23 jarige Tilburger aangehouden, die moeilijkheden had gekregen met de eigenaar van een Bredase horecazaak. Op enig moment kwam het tot een handgemeen en werd hij door een van de portiers in de kraag gegrepen en overgedragen aan de politie. De verdachte ontkende aan het politiebureau aanleiding te hebben gegeven voor de woordenwisseling en het gevolg daarop. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Haar knippen niet gratis ook niet op verjaardag

BREDA- De politie heeft gisteravond twee broers van 41 en 43 jaar aangehouden uit Terneuzen en Weert die op de Boschstraat in Breda moeilijkheden hadden veroorzaakt in een kapperszaak. Een van de twee mannen eiste van de kapper dat hij gratis zou worden geknipt omdat hij jarig was. Dat voorstel zag de kapper niet zo zitten en wilde boter bij de vis. In de zaak kwam het tot een handgemeen. Eenmaal buiten probeerde een van de mannen ook nog een ruit te vernielen. Behoorlijk onder invloed konden de twee verdachten door de politie worden aangehouden. Tegen de verdachten is proces-verbaal opemaakt.

Bredanaar verdacht van diefstal motor

BREDA- De politie heeft vandaag een 32 jarige Bredanaar aangehouden die wordt verdacht van heling van een gestolen motor. De politie vond de motor tijdens het ruimen van een hennepkwekerij in de wijk Tuinzigt. De politie onderzoekt wie de eigenaar is van de motor.De verdachte is in verzekering gesteld.

Inbraak auto

KLUNDERT- In de nacht van woensdag op donderdag is aan De Flank te Klundert ingebroken in een zwarte personenauto, merk Mazda. De ruit van een portier werd ingeslagen, waarna uit de auto een jas werd ontvreemd.

Inbraak woning

ZEVENBERGEN - In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een woning aan de Hazeldonkse Zandweg te Zevenbergen. Men is de woning binnengekomen door aan de achterzijde een raam te forceren. Er werd onder andere geld en een GSM ontvreemd.

Aanrijding met gewonde

KLUNDERT- Donderdagavond reed een truck met oplegger vanaf de Rijksweg A17 de provinciale weg op in de richting Klundert. De Franse bestuurder dacht, dat de weg voor hem vrij was. Toen hij echter naar de rechter rijstrook wilde gaan, zag hij in zijn spiegel dat er een auto in de berm stond, die kennelijk over de kop was gegaan. De 28-jarige bestuurder, afkomstig uit Poortvliet, is met verschillende verwondingen, zoals een armfractuur naar het ziekenhuis overgebracht. Tegen de bestuurder van de truck wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vijf man aangehouden voor openlijke geweldpleging

ETTEN-LEUR- De politie van het team Etten-Leur heeft afgelopen week vijf mannen aangehouden in de leeftijd van 18 tot 23 jaar in verband met openlijke geweldpleging in die plaats.

Zondag, in de vroege ochtend, hadden ze op de Vosdonk te Etten-Leur de bestuurder van een Mercedes-Benz gesneden en klem gereden. De mannen waren op zoek naar de bestuurder van zon auto, omdat die eerder op de avond moeilijkheden met ze zou hebben gehad. De bestuurder van deze auto wist van niets reed snel achteruit en ging er vandoor. Een van de inzittenden gooide in het voorbijrijden een voorwerp door de achterruit van de Mercedes, waarna de achtervolging weer werd ingezet. Onderweg ramde de bestuurder van de Mazda zonder kentekenplaten de Mercedes aan de achterzijde. Uit angst voor al dat geweld reed de Mercedes-bestuurder naar het politiebureau te St. Willebrord en gingen de daders er vandoor. De politie Etten-Leur stelde een onderzoek in en kwam er achter om welke auto het ging. In de loop van de week werden 5 verdachten aangehouden en in verzekering gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Het vijftal dacht dat de bestuurder eerder betrokken was geweest bij moeilijkheden in een café, maar dat bleek achteraf een vergissing te zijn. Omvang schade van de benadeelde is niet bekend.

Dieven stelen handbogen

ZUNDERT- Onbekende inbrekers hebben vannacht in Zundert in een sportwinkel 17 dure handbogen gestolen. Ook werd een kassalade met wat wisselgeld door de inbrekers buitgemaakt. De daders kwamen de winkel binnen via de zogenaamde Bulgaarse methode, waarbij de cilinder van het slot wordt afgebroken.

De politie adviseert mensen preventieve maatregelen te nemen tegen de Bulgaarse methode, die voor weinig geld met maatregelen is te voorkomen. De politie adviseert u graag hierbij.

Bron: R. van Kuik