Persberichten district Aa & Dommel

Boxtel 09-01-2004

POLITIE OP ZOEK NAAR GETUIGEN INBRAAK BIBLIOTHEEK

SINT MICHIELSGESTEL - Donderdagmiddag tussen 17.30 en 18.30 uur is ingebroken in de bibliotheek aan de Torenstraat in Sint Michielsgestel. Met een valse sleutel werd aan deur aan de achterzijde geopend. Uit de bibliotheek werd een metalen kluis gestolen met een nog onbekende inhoud De kluis is erg zwaar en het vermoeden bestaat dan ook meerdere personen met de kluis bezig zijn geweest. De politie is op zoek naar getuigen die donderdagmiddag tussen 17.30 uur en 18.30 uur iets hebben gezien in de omgeving van de bibliotheek of op erbij gelegen parkeerplaats. De politie is te bereiken op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

MAN AANGEHOUDEN

VUGHT - Donderdagavond rond 21.30 uur is op de Loonsebaan in Vught een 20-jarige man uit die plaats aangehouden. Daar de man zonder licht fietste wilde politiemensen hen bekeuren. Hij weigerde echter te stoppen, waarop hij op de Loonsebaan tot stoppen werd gedwongen. Bij een verder controle van de man bleek hij in het bezit te zijn van verschillende messen. De messen zijn in beslag genomen en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

RIJBEWIJS INGEVORDERD BIJ CONTROLE

BOXTEL - In de nacht van donderdag op vrijdag rond 02.30 uur is op de Koppenhoefstraat in Boxtel een 26-jarige man uit Liempde bekeurd. De man trok de aandacht omdat hij met een snelheid van 155 km/u over de Schijndelsedijk in Boxtel reed. Op die weg is 80 km/u toegestaan. Bij de controle bleek verder dat hij reed terwijl hij te veel had gedronken. De man kreeg naast de bekeuring voor het te hard rijden en het rijden onder invloed ook een rijverbod van 4 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

VERLICHTINGSCONTROLE

BERLICUM - Vrijdagmorgen is op de Zuid Willemsvaart in Berlicum een verlichtingscontrole gehouden. Daarbij zijn 9 fietsers bekeurd omdat ze geen verlichting voerden.

BRANDJE IN TREIN

ESCH - Vrijdagmorgen rond 08.50 uur werd gemeld dat in een trein die ter hoogte van Esch reed een brandje was ontstaan. In de trein bleek in een ventilator brand te zijn ontstaan. De passagier zijn allen uit de trein gelaten op de plaats waar de trein tot stilstand was gebracht, de Heikant in Esch. De brandweer niet in actie hoefde in actie te komen en kon haar werkzaamheden beperken tot controle. Na enige korte tijd konden de passagiers terug instappen, waarop de trein zijn reis heeft voortgezet. Door dit voorval heeft het treinverkeer ongeveer 45 minuten hinder ondervonden.