Politie Zuid-Holland-Zuid

09/01 Middag Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

09-01-2004 - Persberichten District I

WERVINGSACTIE POLITIEVRIJWILLIGERS GROOT SUCCES; 170 AANMELDINGEN REGIO- De Politie Zuid-Holland-Zuid zoekt enthousiaste politievrijwilligers die een zinvolle en leuke bijdrage willen leveren aan veiligheid. Deze politievrijwilligers komen in dienst van de Politie Zuid-Holland-Zuid. Via advertenties en een persoonlijke boodschap op ieder huisadres, waarin ook aan alle inwoners een veilig 2004 werd gewenst, riep de Politie Zuid-Holland-Zuid in de weken rond kerst geïnteresseerden op, zich aan te melden als politievrijwilliger. Dit tot groot succes want inmiddels hebben zich 170 inwoners uit de regio Zuid-Holland-zuid aangemeld als politievrijwilliger. Dit aantal is volgens de politie boven verwachting. De politie hoopt dat mensen zich blijven aanmelden. De inwoners van Zuid-HollandZuid zijn van harte welkom als politievrijwilliger. Zij kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan veiligheid en hebben een brugfunctie in de band tussen samenleving en politie. Geïnteresseerden kunnen zich nog steeds aanmelden via de website www.politie.nl/zuid-holland-zuid.

Nadere inlichtingen bij Leonie Wolters via 078-6303951

FIETSVERLICHTINGSCONTROLE
DORDRECHT- De politie heeft een fietsverlichtingscontrole gehouden op de S.M. Hugo van Gijnweg. Op vrijdagmorgen 9 januari werden hier ongeveer 50 fietsers gecontroleerd. 13 fietsers werden bekeurd omdat zijn hun fietsverlichting niet in orde hadden.

*Op dezelfde morgen werd een fietsverlichtingscontrole gehouden op de Eemsteynstraat. Hier kregen 40 fietsers een bekeuring omdat zijn hun fiets niet of gedeeltelijk niet hadden verlicht. HENDRIK-IDO-AMBACHT-Op vrijdagmorgen 9 januari is een fietsverlichtingscontrole gehouden op de Krommeweg. Het is niet bekend hoeveel fietsers zijn gecontroleerd. 20 fietsers hadden hun fietsverlichting niet in orde en kregen een bekeuring.