Politie Zuid-Holland-Zuid

09/01 Middag Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

09-01-2004 - Persberichten District II

BEDRIJFSAUTO GESTOLEN
PAPENDRECHT- Een bedrijfsbusje is gestolen. Dit is gebeurd op donderdagavond 9 januari of in de nacht van donderdag op vrijdag 10 januari bij een garage aan de Vondellaan. De eigenaar had zijn bedrijfsbusje, voorzien van reclame van de garage, geparkeerd op het terrein van de garage. De volgende dag bleek de bedrijfsauto gestolen. Het gaat om een wit busje voorzien van het kenteken 22-VL-PD. Het is al de tweede keer deze week dat er een auto bij de garage werd gestolen. In het weekend van 3 en 4 januari werd tevens een bedrijfsauto vanaf het terrein weggenomen. De politie is benieuwd of er getuigen van de diefstal zijn. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

POLITIE ZOEKT GETUIGEN VAN BEROVING- VERVOLGBERICHT VAN BEROVING (VRIJDAGMORGEN 9 JANUARI 2004)
ALBLASSERDAM- De politie is op zoek naar getuigen van een beroving die op donderdag 8 januari plaatsvond. Een 57-jarige man uit Sliedrecht parkeerde zijn blauwe personenauto omstreeks 18.00 uur aan de Kelvinring ter hoogte van de inrit naar het parkeerterrein van de Mac Donalds. Toen de man uitstapte, werd hij door een man benaderd die om zijn geld vroeg. De 57-jarige weigerde in eerste instantie geld te geven en gaf de man een duw. Vervolgens bedreigde de man de 57-jarige met een mes. Hierop geeft de 57-jarige zijn portemonnee af. De man rent vervolgens weg. De politie start een onderzoek op.

Het signalement van de verdachte

-getinte huidskleur

-tussen de 20 en 30 jaar

-tussen de 1.80 en 1.85 meter lang

-normaal postuur

-smal gezicht

-snorretje

-gebreide donkerkleurige muts

-donkerkleurige parka met grote kraag

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief)

MISHANDELING NA ONGEVAL - GETUIGEN GEZOCHT
ALBLASSERDAM- Een 14-jarige jongetje uit Nieuw-Lekkerland is mishandeld na een ongeval. Het jongetje fietste op woensdagmorgen 7 januari omstreeks 7.30 uur over het Kortland. Nadat hij de Randweg was overgestoken wilde hij afslaan in de richting van de Oude Torenbrug. Op dat moment werd hij ingehaald door een bromfietser. De bromfietser reed tegen de fiets van het jongetje waarop het jongetje viel. Vervolgens kwam de bromfietser terug. Hij trapte om onbekende redenen tegen het jongetje terwijl hij nog op de grond lag. Het jongetje liep verwondingen aan zijn been en aan zijn hoofd op.

De politie is op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

VERKEERSCONTROLE
GORINCHEM- De politie heeft een verkeerscontrole gehouden op de Banneweg en de Nieuwe Hoven. Dit was op vrijdagmorgen 9 januari. Er werden 30 verkeersovertredingen geconstateerd. 26 automobilisten werden bekeurd omdat zij de veiligheidsgordel niet droegen. 3 automobilisten kregen een boete wegens het overschrijden van de maximumsnelheid. 1 bromfietser werd bekeurd wegens het ontbreken van de gele stickers op zijn bromfiets.

WERVINGSACTIE POLITIEVRIJWILLIGERS GROOT SUCCES; 170 AANMELDINGEN REGIO- De Politie Zuid-Holland-Zuid zoekt enthousiaste politievrijwilligers die een zinvolle en leuke bijdrage willen leveren aan veiligheid. Deze politievrijwilligers komen in dienst van de Politie Zuid-Holland-Zuid. Via advertenties en een persoonlijke boodschap op ieder huisadres, waarin ook aan alle inwoners een veilig 2004 werd gewenst, riep de Politie Zuid-Holland-Zuid in de weken rond kerst geïnteresseerden op, zich aan te melden als politievrijwilliger. Dit tot groot succes want inmiddels hebben zich 170 inwoners uit de regio Zuid-Holland-zuid aangemeld als politievrijwilliger. Dit aantal is volgens de politie boven verwachting. De politie hoopt dat mensen zich blijven aanmelden. De inwoners van Zuid-HollandZuid zijn van harte welkom als politievrijwilliger. Zij kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan veiligheid en hebben een brugfunctie in de band tussen samenleving en politie. Geïnteresseerden kunnen zich nog steeds aanmelden via de website www.politie.nl/zuid-holland-zuid.