Politie Zaanstreek-waterland


07-JAN-04
LOC: AMSTERDAM, SURINAMEPLEIN

Bromfietsdief aangehouden

Een 18-jarige jongen uit Amsterdam werd door de politie aldaar aangehouden, omdat hij op een gestolen bromfiets reed. De bromfiets werd een dag eerder uit een tuin van een woning aan de Burgemeester D Kooimanweg in Purmerend gestolen. De jongen werd overgebracht naar de politie Zaanstreek-Waterland, ingesloten en later in verzekering gesteld. Bij zijn verhoor bekende hij de bromfiets te hebben gestolen. Hij had de bromfiets al eens eerder in de tuin zien staan en was op 6 januari speciaal naar Purmerend gekomen om de bromfiets te stelen. Hij had de bromfiets willen verkopen om zijn schulden af te lossen.

21:15 08-JAN-04
LOC: PURMEREND, GILDEPLEIN EN WATERLANDLAAN
22 bekeuringen bij bromfietscontroles
Bij twee bromfietscontroles gisterenmiddag en -avond werden in totaal 22 bekeuringen uitgeschreven.
Vijf bromfietsen konden harder rijden van 45 km/uur. Vier bestuurders droegen geen helm en twee waren niet in het bezit van een bromfietscertificaat. De overige bonnen vielen voor andere uiteenlopende overtredingen. Eén 18-jarige bromfietser uit Purmerend wilde niet meewerken en weigerde aanvankelijk naar de controleplaats te rijden. De bromfiets bleek een snelheid van bijna 67 km/uur te kunnen halen. Daar dit reeds de derde keer was dat deze bromfiets een te groot vermogen had, werd deze inbeslaggenomen. Er werden in totaal 26 bromfietsen gecontroleerd.

00:48 09-JAN-04
LOC: OOSTZAAN, SLAPERSTRAAT

Dronken automobilist verzet zich hevig

Een 39-jarige automobilist uit Oostzaan verzette zich hevig, toen hij werd aangehouden omdat hij had gedronken. De politie werd door een getuige gebeld, die de bus waarin de man reed had zien rijden. Hij zag dat de bestuurder daarbij de hele weg nodig had. Een surveillance-eenheid zag de bus op De Dors rijden, gaf de bestuurder een stopteken en probeerde hem de doorgang te beletten. De bestuurder reed echter over het voetpad om de surveillanceauto heen en vervolgde zijn weg. Bij de achtervolging reageerde hij niet op stoptekens. Uiteindelijk reed de bestuurder een doodlopend deel van de Slaperstraat in en konden de agenten hem aanhouden. Daarbij verzette hij zich zo hevig, dat hij alleen met behulp van andere agenten en de inzet van pepperspray enigszins onder controle was te houden en kon worden geboeid. Tijdens het transport naar het bureau bleef hij zich verzetten en bedreigde de agenten. Op het bureau weigerde hij een behandeling tegen de gevolgen van pepperspray. Een door hem gewenste dokter mocht hem niet onderzoeken, omdat de arts zich niet als zodanig kon legitimeren. Ook weigerde hij een ademanalyse. De verdachte werd ingesloten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

10:24 09-JAN-04
LOC: LANDSMEER, BURGEMEESTER POSTWEG

Poststukken uit TPG postbus gestolen

Uit een brievenbus van TPG post ter hoogte van perceel 49 werd een aantal poststukken gestolen. Dat gebeurde op donderdag, 8 januari tussen vier en zes uur 's middags. Toen een postbode bij de brievenbus kwam om deze te legen werd hij aangesproken door een getuige van de diefstal. Deze had gezien dat twee jongens de brievenbus hadden opengebroken en de daarin aanwezige post in een plastic tas van supermarkt Deen hadden gedaan. De postbode vond nog slechts een zestal brieven in de bus, terwijl deze normaal gesproken half vol met poststukken zit. Een aantal door Landsmeerders uit die buurt geposte stukken is nu dus gestolen en zullen de geadresseerde niet bereiken. De politie wil graag in contact komen met de tot nu onbekende getuige. Hij wordt dringend verzocht contact op te nemen met het wijktam Landsmeer via 0900-8844


14:13 09-JAN-04
LOC: WORMERVEER, PROV. WEG WESTZAAN - WEST GRAFTDIJK

Politie zoekt getuigen van scharende vrachtauto

De politie is op zoek naar getuigen van een verkeersongeval, waarbij een trekker met oplegger schaarde en deels in een sloot naast de berm van de weg terechtkwam. Het ongeval gebeurde op het weggedeelte tussen de Kerkstraat en de Ned Benedictweg te Wormerveer. De vrachtwagen, bestuurd door een 50-jarige chauffeur uit Bloemendaal, reed in de richting van West-Graftdijk en remde af voor het rode verkeerslicht van de kruising met de Ned Benedictweg. Daarbij werd hij links ingehaald door een onbekende personenauto. De bestuurder daarvan zou zo krap voor de vrachtwagen naar rechts hebben ingevoegd, dat de vrachtwagenchauffeur vol in de remmen moest. Daarop begon de combinatie te glijden en gleed over een lengte van 20 m door de berm. De oplegger was geladen met 15 ton cacaobonen. De politie verzoekt getuigen van dit ongeval te bellen naar wijkteam Wormerveer via 0900-8844.


Vandaag geen rapport van het Verkeershandhavingsteam


EINDE


---- --