Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


9 januari 2004


Apeldoorn - Ongeval


Een 48 jarige bestuurder van een invalidenwagen uit Apeldoorn is donderdag omstreeks 07.05 uur gewond geraakt na een aanrijding met een fietser. De fietser, een 39 jarige inwoner uit Apeldoorn, kwam vanaf de Adelaarslaan en verleende op het kruispunt met de Arnhemseweg geen voorrang aan de van rechts komende 48 jarige. Hierdoor was de bestuurder van de invalidenwagen gevallen en met zijn gezicht op het wegdek gekomen en had verwondingen aan zijn gezicht. De man is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.


Apeldoorn - diefstal uit winkel


Vanaf het terrein van een winkel aan de Nagelpoelweg werden donderdag omstreeks 19.50 uur 26 emballagekratten weggenomen door een groep jongeren. Dit werd gezien door een getuige die de groep erop aansprak. Zij gingen er vandoor en lieten de kratten staan. De kratten stonden op een kar, die eerder die avond was weggenomen bij een sportvereniging.


Apeldoorn - Vechtpartij


Vannacht omstreeks 02.45 uur heeft politie drie aanhoudingen verricht. In een horecagelegenheid aan het Beekpark liep het uit de hand en er vielen klappen. Een 20 jarige inwoonster uit Apeldoorn en een 26 jarige inwoner uit Warmenhuizen werden aangehouden terzake mishandeling en openlijke geweldpleging. Een 29 jarige inwoner uit Apeldoorn werd aangehouden terzake openlijke geweldpleging en voor vernieling van een ruit. Zij zijn allen ingesloten en de politie is een onderzoek gestart.


Apeldoorn - Controle


Bij controle donderdagavond op de Kerklaan zijn de volgende bekeuringen gevallen: 2x niet kunnen tonen rijbewijs, 1x verlopen APK, 4x niet dragen autogordel, 1x defecte verlichting snorfiets, 1x besturen snorfiets onder de 16 jaar.


Apeldoorn - Snelheidscontroles


Werd donderdagmorgen gecontroleerd op de Loolaan. Van de 824 gecontroleerde voertuigen reden 32 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/u.
Bij controle op de Europaweg reden donderdagmiddag 32 bestuurders te hard. Er werden 1317 voertuigen gecontroleerd. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km/u waar 50 km/u is toegestaan.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --