Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf

Datum Vrijdag 9 januari 2004                                         
                                                                     
Van    / afdeling Communicatie                                       

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen


Aanhouding voor vuurwapenbezit

In de nacht van donderdag op vrijdag is op de Lankforst 41e straat een 43-jarige Nijmegenaar aangehouden die in het bezit was van een vuurwapen. Hij is overgebracht naar het politiebureau.


Aanhouding voor vernieling

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op de Zwanenveld 80e straat een 40-jarige Nijmegenaar aangehouden die ervan wordt verdacht vernielingen te hebben aangericht aan straatmeubilair. Ook is hij aangehouden voor baldadigheid. Hij is overgebracht naar het politiebureau.


Twee vrouwen aangehouden voor diefstal

De politie heeft donderdagmiddag in de Zwanenveld 90e straat twee vrouwen aangehouden die ervan worden verdacht een 69-jarige vrouw van haar portemonnee te willen beroven. De 69-jarige liep met haar dochter te winkelen, toen zij een duw tegen haar tas voelde. Hierop riep haar dochter dat de twee vrouwen haar portemonnee probeerden te stelen. Hierop viel de portemonnee op de grond en gingen de twee vrouwen ervandoor.
Een medewerker van een beveiligingsdienst kon de twee vrouwen staande houden en droeg hen over aan de politie. Het gaat om een 26-jarige vrouw uit Nieuwegein en een 12-jarige uit Amsterdam. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau.


District Tweestromenland


Groesbeek- Aanhouding voor wapenbezit

Donderdagmiddag is een 50-jarige man uit Groesbeek aangehouden omdat hij in het bezit was van een verboden steekwapen. Ook werd in zijn woning een hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen. De man is overgebracht naar het politiebureau.


District De Waarden


Eck en Wiel - parkietendief

Donderdagmiddag kwam een man bij een dierenwinkel in Eck en Wiel en vroeg daar wat de parkieten kostten. De eigenaar vertelde de prijs waarop de man de winkel verliet. Even later bleek dat er twee parkieten verdwenen waren. Ongeveer anderhalf uur later kwam de man terug en bood een goudvink te koop aan. De eigenaar kocht deze goudvink van hem, verliet de winkel en liet de man door een medewerkster observeren. Die zag dat de man een blauwe parkiet in z'n zak stak. De man, een 35-jarige inwoner van Opheusden, werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Bij onderzoek bleek de man de eerder gestolen parkieten te hebben verkocht in een dierenwinkel in Kesteren. Daar had hij de goudvink gestolen en bood deze vervolgens weer te koop aan in Eck en Wiel. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.


Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Ben van Ingen Schenau


Gsm 06 - 51592422


Diefstal uit woning en diefstal auto

In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een woning aan de Prins Constantijnstraat. Hierbij werd een mobiele telefoon gestolen en de autosleutels waarmee een blauwe Peugeot 206 werd gestolen. De 69-jarige eigenaar deed aangifte.



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --