Politie Limburg-Zuid

Aanhoudingen ivm schietincident

Maastricht 09-01-2004 - De politie heeft op donderdagmiddag 09 januari 2004 op de Dousbergweg in Maastricht de inzittenden van een auto, een 29-jarige man en een 41-jarige vrouw, beiden uit Maastricht, aangehouden.

De politie verdenkt het tweetal van betrokkenheid bij het schietincident diezelfde donderdagmiddag op de Condéstraat / Orleansplein. De auto waarin het tweetal zat, een rode auto, werd in beslag genomen. Beide aangehouden verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt verder onderzoek in naar hetgeen er precies is gebeurd en naar de precieze rol van de aangehouden verdachten daarbij.

Meteen na de meldingen donderdagmiddag omstreeks 14.45 uur dat er op de Condéstraat in Maastricht werd geschoten, ging de politie ter plaatse. Op basis van de eerste informatie die de politie binnenkreeg werden uitgaande politiepatrouilles in kennis gesteld van de eerste gegevens en uit te zien naar mogelijke betrokkenen. Op de Dousberweg traceerde de politie diezelfde donderdagmiddag een rode auto die voldeed aan de opgegeven signalementen. De beide inzittenden werden aangehouden en de auto werd voor nader onderzoek in beslag genomen.