Politie Hollands Midden
Datum: 9 januari 2004

(

Aanhouding Hillegom
De politie heeft op vrijdag 9 januari een 23-jarige bromfietser uit Noordwijk aangehouden. Even na 14.00 uur zagen surveillerende agenten de Noordwijker met hoge snelheid rijden over de Veenburgerlaan in de richting van de Leidsestraat. Ondanks diverse keren seinen door de politie negeerde de bromfietser de stoptekens. De bromfietser bleef op hoge snelheid rijden en slingerend via de Leidsestraat, de Olympialaan en de Sportlaan waarbij hij diverse auto's inhaalde. Nabij de Brouwerlaan reed hij een steeg in waar zijn bromfiets het begaf. Echter voordat een agent hem kon aanhouden herstartte de bromfietser zijn voertuig en reed weg. De bromfietser werd uiteindelijk op de Reinier Staatshof aangehouden. In de doodlopende steeg probeerde de bromfietser nog te keren. Tevens bleek de bromfietser te rijden zonder geldig certificaat. Tegen de Noordwijker wordt proces verbaal opgemaakt voor het rijden zonder certificaat, snelheid en het rijden zonder de helm.

Brand in woning Voorhout
De technische recherche van de Politie Hollands Midden heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van een brand in een woning aan de 's-Gravendamseweg op donderdag 8 januari. Uit het onderzoek is gebleken dat de brand is ontstaan in de meterkast bij de groepenkast voor electra. De woning liep grote brandschade op.

Controle fietsverlichting Rijnsburg/Katwijk/Valkenburg
De controles gaan door!
Na 2 weken met wat minder accent op fietsverlichting, zijn de afgelopen week weer fietsverlichtingscontroles gehouden. Deze week zijn er weer 10 controles gehouden waarbij "slechts" 197 bekeuringen zijn uitgeschreven. Er werd onder andere gecontroleerd op de Zeeweg, de Molentuinweg, de Boerslaan en de Tramstraat in Katwijk; op de Sandtlaan in Rijnsburg; en op de Katwijkerweg in Valkenburg. Voor volgende week staan er weer 10 controles gepland. De controleplaatsen worden dan verder uitgebreid met de Brouwersstraat in Rijnsburg en het fietspad langs de Tjalmaweg in Valkenburg.


Snelheidscontroles Gouda

De politie heeft tussen vrijdag 2 en vrijdag 9 januari met de radarwagen 1300 foto's gemaakt van bestuurders die te hard reden op de Thorbeckelaan, de Bodegraafsestraatweg en de Goudse Houtsingel. Op de Thorbeckelaan werd de hoogste snelheid gemeten, nl. 92 km/u terwijl de toegestane maximumsnelheid op deze weg 50 km/u is.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --