2e persbericht van vrijdag 9 januari 2004

Eindhoven 09-01-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Brandbom onschadelijk gemaakt

Vrijdag rond 11.45 uur heeft een nog onbekende man een doos met een explosief geplaatst voor de voordeur van een woning aan de Echternachlaan in Eindhoven. Er werd aangebeld. De vriend van de bewoonster opende de deur en zag een steekvlam uit de doos komen. Hij trapte de doos omver en sloot de deur. De politie werd gewaarschuwd. Een explosievendeskundige van de politie vond het noodzakelijk dat het onbekende explosief bekeken werd door experts van het Explosieven Opruimings Commando.

Personeel van deze dienst heeft in de loop van de middag het pakket onschadelijk gemaakt. De doos bleek een jerrycan met vermoedelijk benzine en een ontstekingsmechanisme te bevatten.

De politie en de bewoonster (29 jaar oud) van de flat tastten nog in het duister voor wat betreft het motief. De politie is gestart met een technisch en een tactisch onderzoek.

Gedurende het onderzoek zijn enkele woningen uit veiligheidsoverweging ontruimd. De omgeving werd afgezet en de straat afgesloten. Om 15.00 uur, toen het explosief onschadelijk was gemaakt konden de bewoners weer naar hun woningen terugkeren.

De politie zoekt eventuele getuigen die rond 11.45 uur een man met een doos naar de flat aan de Echternachlaan hebben zien lopen. Getuigen kunnen bellen naar de politie van Woensel Noord tel. 0900 8844.

Verlichtingscontroles

Vrijdagmorgen heeft de politie op de Geldropseweg in Heeze een verlichtingscontrole gehouden. Er zijn dertien fietsers bekeurd die hun verlichting niet in orde hadden.

Tussen 8.00 en 8.40 uur is in het Eindhovense stadsdeel Strijp op verlichting gecontroleerd. Tien fietsers kregen een bon.

In Geldrop
werd tussen 7.00 en 8.15 uur op het Bogardeind en de Mierloseweg gecontroleerd. Er werden respectievelijk 20 en 6 bekeuringen uitgeschreven voor (brom)fietsers die geen licht voerden.

Helmond: Inbraak in berging

In de berging van een woning aan t Bijsterveld is in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. Het slot van de berging is opengebroken. Uit de berging zijn een herenfiets, een bladblazer, een bijl en een verlengkabel gestolen.

Best: Inbraak in horecagelegenheid

Vrijdag tussen 4.00 en 7.00 uur is ingebroken in een horecagelegenheid aan de Jac. van Wassenaerstraat. De ruit van de toegangsdeur is ingeslagen. Er is ongeveer 400,= gestolen. Hiervoor werd ook een speelautomaat opengebroken.

Mierlo: Rijzadels gestolen

Uit een paardenstal aan de Aardborstweg zijn in de nacht van donderdag op vrijdag vier rijzadels gestolen. De toegangsdeur is opengebroken.

Vessem: Gereedschap weg bij inbraak

Bij een inbraak in een schuurtje bij een woning aan Ellenbroek is in de nacht van woensdag op donderdag gereedschap gestolen. De deur is opengebroken. De eigenaar mist twee boormachines, een boorstandaard, een bandschuurmachine, een vlakschuurmachine en een decoupeerzaag.

Veldhoven: Hennepkwekerij

In een woning aan de Citadel is vrijdag een hennepkwekerij ontdekt. In een ruimte stonden 40 planten. In andere twee andere ruimtes waren de planten geruimd. Deze hingen te drogen. Alles is in beslaggenomen. De bewoner was niet thuis. De energieleverancier is gewaarschuwd omdat er gefraudeerd was met de meter.

Veldhoven: Snelheidscontrole

Vrijdag tussen 9.30 en 11.30 uur heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Dorpstraat in Veldhoven. Er zijn 30 overtreders op de bon gezet. De snelste reed 77 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.