Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (9/1)

Oosterhout, vrijdag 9 januari 2003

Politie houdt verdachten straatroof aan
OOSTERHOUT: De politie heeft vier verdachten aangehouden op verdenking van een beroving met geweld op zaterdag 27 december omstreeks 02.30 uur. Zij worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het gaat om vier mannen uit Oosterhout van respectievelijk 19 jaar, 25 jaar en twee minderjarigen. De politie kwam de mannen op het spoor na uitgebreid onderzoek.
Op 27 december werd een 34-jarige man uit Oosterhout in het Slotpark door twee mannen en twee vrouwen onder bedreiging van een mes beroofd van zijn portemonnee en mobiele telefoon. Het slachtoffer kreeg ook enkele klappen op zijn hoofd. Een vriend die hem te hulp schoot, raakte gewond aan zijn hand en liep een snijwond op in zijn buikstreek. Hij is hiervoor in het Amphiaziekenhuis behandeld.

Politie pakt brandstichter op
OOSTERHOUT: Op donderdag 8 januari heeft de politie een 45-jarige man uit Oosterhout aangehouden op verdenking van brandstichting. De man wordt verdacht van in totaal vijf brandstichtingen in Oosterhout onder andere in bergingen en garages. De man wordt vandaag voorgeleid voor de Officier van Justitie.

Politie onderzoekt bedrijfsinbraken
OOSTERHOUT: In de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 januari werd er ingebroken in twee bedrijven aan het Arendshof. In beide gevallen werd een geldbedrag weggenomen. Tevens werd er bij twee andere bedrijven in de omgeving geprobeerd in te breken. De politie onderzoekt de zaak en heeft vrijdag een sporenonderzoek uitgevoerd.

Woninginbraken
OOSTERHOUT: Op donderdagmiddag 8 januari is er ingebroken in een woning aan de Bartoklaan en in een woning aan de Brahmstraat. De daders verschaften zich de toegang door aan de achterzijde van de woningen de klapramen open te breken en hier door de woning binnen te gaan. Uit de woningen werd computerapparatuur weggenomen. Tevens werd uit een van woningen de autosleutels weggenomen waarna men later de auto ook wegnam. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Politie houdt verkeerscontrole
DONGEN: De politie bekeurde op vrijdag 10 januari ter hoogte van de kruising Vierbunderweg/Schorsstraat vier weggebruikers voor het niet voeren van verlichting. Ook werden er twee bekeuringen uitgeschreven voor de geslotenverklaring in de Schorsstraat.
Bij een verlichtingscontrole op de Duiventorenbaan kregen 12 passanten een bon voor het niet voeren van verlichting.

Bromfietser op de bon
GILZE: Vrijdagochtend 10 januari controleerde de politie op de Langenbergseweg een 16-jarige bromfietser uit Rijen nadat hij met hoge snelheid voorbij kwam. De rollentestbank gaf aan dat de bromfiets veel te hard kon. De bestuurder is met een bekeuring van 125 euro naar huis gestuurd.

Politie bekeurt snelheidsduivel
WAALWIJK: Op de A59 betrapte de politie op 9 januari een 22-jarige inwoner van Tilburg toen hij daar met ruim 180 km/u reed. Ter plaatse is de maximum snelheid 120 km/u. De politie maakt proces-verbaal op.

Stelende meisjes
WAALWIJK: De politie heeft aangifte opgenomen van insluiping met diefstal. Op 7 januari omstreeks 18.00 uur belde er een meisje aan bij een woning aan de Dr. Kuyperlaan. Op het moment dat de bewoonster open deed liep het meisje direct de woning binnen. Toen de bewoonster achter haar aan ging liep een ander meisje eveneens de woning binnen. Uit de woning werden door hun sieraden en geld gestolen waarna ze weer vertrokken. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Politie houdt snelheidscontrole
MADE/TERHEIJDEN: Op donderdag 8 januari 2004 hield de politie tussen 09.30 uur en 17.00 uur op de Drimmelseweg te Made en op de Moerdijkseweg te Terheijden een snelheidscontrole. In totaal werden circa 1100 voertuigen gecontroleerd waarbij 80 overtredingen werden geconstateerd.

Wijkagenten Drimmelen en Geertruidenberg starten met wekelijkse spreekuren
Per vandaag zijn de wijkagenten van de gemeentes Geertruidenberg en Drimmelen gestart met een wekelijks spreekuur. Inwoners die met een van de wijkagenten willen praten, kunnen op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur bellen met het centrale telefoonnummer van de politie 0900-8844 en vragen naar het politieteam Geertruidenberg Drimmelen. Daar wordt de afspraak vastgelegd.

Simon Polak
Lage Zwaluwe
Maandagochtend van 09.00 tot 13.00 uur

Erik Kuijpers
Made - Noord en kern Drimmelen
Dinsdagmorgen van 09.00 tot 13.00 uur

Rini Vissers
Terheijden
Woensdagavond van 19.00 tot 22.00 uur

Johan Vermeulen
kern Geertruidenberg
Woensdagochtend van 09.00 tot 13.00 uur

Peter Sprangers (m.i.v. 01-02-2004)
Made Zuid
Wordt nader bekend gemaakt.

Sjaan Ippel
Hooipolder
Dinsdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur

Ad Malfait
Raamsdonksveer - Zuid
Donderdagochtend van 09.00 tot 13.00 uur

Johan van Raalte
Hooge Zwaluwe, Helkant, Wagenberg
Donderdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur

René Braspenning
wijk Raamsdonk en industrieterrein Dombosch
Woensdagochtend van 09.00 tot 13.00 uur

De spreekuren worden normaal gesproken gehouden in het politiebureau aan de Amerweg 15 te Geertruidenberg. Indien u uw wijkagent op een ander moment of op een andere locatie wilt spreken, kunt u ook bellen met de politie. De wijkagent krijgt dan een bericht en zal u terugbellen om een afspraak te maken.

INLICHTINGEN: de heren A. Bogers en A. Franken, team
Geertruidenberg-Drimmelen

Bron: Connie Polak